Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Servus, Matthijs!

Az FC Bayern szerződtette az olasz rekordbajnok Juventus Torinótól érkező védőt, Matthijs de Ligtet(22).

A holland válogatott játékos 2027. június 30-ig szóló szerződést kap.

Herbert Hainer, az FC Bayern elnöke: Matthijs de Ligt egy abszolút álomjátékos volt számunkra. Az ilyen igazolások teszik lehetővé az általunk kitűzött nagy célokat. Jövőbeli csapatunk arculata egyre inkább körvonalazódik, és ez az átigazolás fontos építőköve annak az átfogó koncepciónak, amelyet lépésről lépésre valósítunk meg. De Ligt az FC Bayern egyik alapemberévé válik majd.

Oliver Kahn, az FC Bayern igazgatótanácsának elnöke: Matthijs de Ligt a nemzetközi élvonalbeli labdarúgásban nemcsak játéktudásával, hanem emberi tulajdonságaival is meggyőző. Olyan játékos, aki minden csapatában mindig az élen jár. Fiatalon megtanult felelősséget vállalni. Egy erős csapathoz nem csak erős támadójátékra van szükség, és ezzel az átigazolással a védekezésünket erősítjük meg abszolút csúcsszinten.

Hasan Salihamidžić, az FC Bayern sportigazgatója: Nagyon boldog vagyok, hogy Matthijs de Ligt a jövőben az FC Bayern játékosa lesz. Matthijst már három évvel ezelőtt szerettük volna Münchenbe hozni. Akkor is meg voltunk győződve a védő kvalitásairól, és ma még inkább meg vagyunk győződve róla. Matthijs professzionalizmusával, mohóságával és csodálatos jellemével illik a csapatunkhoz és az ambícióinkhoz is. Fontos szerepet fog játszani az FC Bayernnél a pályán és azon kívül is. Már fiatalon is az Ajax Amsterdam meghatározó játékosa volt, és 22 évesen is képes arra, hogy olyan magas szinten fejlődjön, mint amilyen magas szinten most van.

Matthijs de Ligt: Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a nagyszerű klubnak a játékosa lehetek. Az FC Bayern Németország, Európa és a világ egyik legsikeresebb klubja. Már a kezdetektől fogva éreztem az őszinte megbecsülést a sportvezetés, az edző és az igazgatótanács részéről is, és ez meggyőzött. Ráadásul az FC Bayern egy kiválóan menedzselt klub, nagyszerű célokkal. Nagyon boldog vagyok, hogy mostantól részese leszek az FC Bayern történetének.

De Ligt kilencévesen került az Ajax Amsterdam akadémiájára, és 2016-ban, 17 évesen debütált profi szinten a holland rekordbajnoknál, ahol debütálásakor gólt is szerzett.

De Ligt egyébként korán kezdett: többek között ő az Ajax történetének eddigi legfiatalabb csapatkapitánya és a holland válogatottban 1945 óta a legfiatalabb debütáló. 2019-ben bajnoki és kupaduplát nyert az amszterdamiakkal, majd a Serie A-ban szereplő Juventus Torinóhoz igazolt, miután összesen 117 bajnoki mérkőzésen (13 gól) szerepelt a profiknál. 117 bajnoki mérkőzés és nyolc gól után úgy döntött, hogy az FC Bayernhez igazol.

De Ligt 38 alkalommal lépett pályára a holland válogatottban, és két gólt szerzett.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet