Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Marcel Reif: A Bayern a fő esélyese a Bajnokok Ligájának

A televíziós legenda Marcel Reif az AbendZeitung-nak (AZ) adott interjút a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszáról és Uli Hoeneß Dortmunddal kapcsolatos kijelentéséről: „Nem megfelelő az időzítés és a tartalom szempontjából sem”
Marcel Reif az AbendZeitungnak (AZ): A televíziós szakértő (70) többek között a BILD-nek is kommentálja és elemzi a Bajnokok Ligáját, már évek óta.

Reif úr, pénteken kezdődik a Bajnokok Ligája végső szakasza a megmaradt nyolcaddöntős párharcokkal. Ki az Ön legfőbb favoritja?
Az én legfőbb esélyesem a Bayern München. Sőt még bátrabban ki merném ezt jelenteni, ha a kieséses szakasz a negyeddöntőktől kezdve szokás szerint két mérkőzésen dőlhetne el. Innentől csak egy meccs van. Nincs esély a javításra, ezért természetesen sokkal nagyobb szerepe lesz a szerencsének is. Mégis azt mondom: a Bayern-nek van a legkomplettebb csapata, ehhez társul a csapaton belüli jó hangulat, mi több bő kerettel is dolgoznak, a hozzájuk illő vezetőedzővel. Ez már elég sok tényező ami a Bayern mellett szól.

A Chelsea elleni idegenbeli 3:0-ás nyolcaddöntő siker után sok minden már nem fog történni?
Nem. Valószínűleg nem a leglátványosabb mérkőzés lesz, de fontos, hogy a Bayern a szükséges komolysággal vegye ezt a meccset is.

REIF: A City és a PSG a Bayern legnagyobb riválisai

Kik a legkeményebb ellenfelei a Bayern-nek a Bajnokok Ligája serlegének elhódításában?
A Manchester City nálam a második legesélyesebb, ha a csapatuk a Real Madrid ellen továbbjut (idegenben: 2:1-re nyert a City). A City-nél rendkívül izgatottan várják a folytatást ezután a Premier League szezon után, hisz a Bajnokok Ligájában eddig még egyszer sem jutottak túl messzire. A Manchester City-nek Pep Guardiolával egy őrjöngő, tomboló edzője van. A Paris Saint- Germain volna a harmadik számú jelöltem. Egy mérkőzésen bárkit képesek megverni. Azonban meg kell néznünk majd előbb azt is, hogy hogyan is tudják Kylian Mbappé kiesését pótolni.

Mi a helyzet az FC Barcelonával, mint lehetséges negyeddöntős ellenfele a Bayernnek?
A csapat öregszik, és valami házon belül sem az igazi. Korábban Zlatan Ibrahimovic találóan azt mondta: „A végén egyszerűen a törpének adjuk a labdát.” De ez ma már nem elég. Lionel Messi, ha egy különleges estéje van akár 6 ellenfelet is ki tud cselezni, de összességében a Barcelona, mint csapat, nem erős és nem elég szellemes a játéka.

Milyen esélyei vannak a Lipcsének az Atletico ellen a negyeddöntőben?
A Lipcsét és az Atalantát nem kívánnám magamnak ellenfélként. Mindkettő olyan csapat, akiket kevésbé tartanak esélyesnek, mégis veszélyesek, pont emiatt, mert egyszerűen nincs veszítenivalójuk. A nagyoknak komolyan kell már venniük a kisebb csapatokat is. Ha az ember Julian Nagelsmann-t kérdezi: Ő biztosan meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját, és hisz is ebben!

„A Bayern-nek jól jött a szünet”

Ez éppúgy érvényes a Bayern-re is. A kéthetes pihenő segített vagy inkább kárt okozott?
Én úgy gondolom, hogy a szünet inkább jól jött. A Bayern a karantén időszakából remekül jött ki, hiszen ezt követően minden meccset megnyertek. Az az érzésem van a müncheniekkel kapcsolatban, hogy egy küldetésük van, mindenáron meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját. Azért, hogy ez az álmuk megvalósuljon igen keményen dolgoznak.

Segíthet az, hogy olyan játékosok, mint Robert Lewandowski vagy Joshua Kimmich még sosem nyerték meg a királykategóriát, és ezáltal extra motiváltak lehetnek?
Mindenképpen. A társaktól, akik a 2013-as sikernek részesei voltak, már biztosan eleget kellett, hogy hallják, mennyire egyedülálló érzés a „triplázás”. Különösen Lewandowski lesz az, aki mindent meg fog tenni azért, hogy végre a magasba emelhesse a serleget. Ő már biztosan ezerszer hallotta azt a kritikát, hogy a döntő mérkőzéseken nem képes kimagasló teljesítményt nyújtani.

Reif: „Coutinho a Bayern-nél a mentális állapota miatt bukott meg”

Kritikák Philippe Coutinho-t is érték, aki csak ritkán volt meggyőző. Fontos lehet az ő személye még a királykategóriában?
Ha minden tudását összeszedi, csodálatos dolgokra képes a pályán. Adja magát a kérdés, hogy megtalálja-e önmagát még egyszer, vagy túl csalódott amiatt, mert keveset játszott. Coutinho a Bayern-nél a mentális állapota miatt bukott meg. Ezért végül azt kell róla mondanom, hogy hiányzik nekem a hite, az, hogy ő ebből a letargikus, melankólikus állapotból ki tudjon jönni.

Mi a véleménye Önnek a Dortmund átigazolási politikáját illetően megjelent Uli Hoeneß kritikáról?
Azt hiszem, hogy nem célzott támadás volt rèszèről, hanem csak beszélgetést kezdeményezett. Állításai időbeli és tartalmi szempontból is helytelenek. Ezekre a zavaró szavakra nincs szüksèg a Bajnokok Ligája előtt. Igenis járható út az, amit a BVB csinál. Jadon Sancho vagy Jude Bellingham még csak nem is jönne Dortmundba ha nem lenne perspektíva, ez pedig, hogy azonnal a kezdőbe kerüljenek, ès később majd tudjanak váltani. Münchenben az ilyen fiatal játékosoknak kevés esélyük lenne. És vègezetül, jól mutatja, hogy a Bayern ès a Dortmund között milyen nagy különbsèg van.

Fordította: Kincses Dániel

Forrás: www.abendzeitung.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet