Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel a Frankfurt elleni meccs előtt: Jamal Musiala ott lesz a csapatban

A holnapi mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a hosszú szünetről: Nagyon szokatlan volt egy ilyen hosszú szünet egy olyan fázisban, amikor valójában rengeteget kell utazni. A pályamunkások és az összes segítő nagyszerű munkát végeztek a pályák előkészítésében. Nagy dicséret és köszönet érte.

... az Eintracht Frankfurtról: Szerettünk volna még egyet javítani az Union ellen, tulajdonképpen készen álltunk. Nagyon szokatlan volt. Holnap szeretnénk megtenni a következő lépést, és abszolút győzelemre játszani. Intenzíven és agresszíven edzettünk, nagyon magas szinten. Ezt kell holnap a pályára is kivinnünk. Amikor a Frankfurtot elemeztük, nem a legutóbbi négy vereséget vettük alapul. Egy nagyon jó, gyors és rugalmas csapatot látok, amelynek egyértelmű kézjegye van. Vonzó és technikás futballt játszanak. Amit látunk, az nem egyezik a legutóbbi eredményekkel. Ezt szeretnénk közvetíteni a csapatnak. Nehéz mérkőzés és sok munka vár ránk. Készen kell állnunk. hogy mindent bele kell adnunk.

... az edzőről, Toppmöllerről: Minden bizonnyal nagyon jól ismeri a játékosokat. De ez nem szokatlan. Nem hagyhatunk ki mindenkit, aki vele dolgozott. A kézjegye, a stílusa egyértelműen felismerhető. Itt is csak pozitív visszajelzéseket hallottam róla. Nagyszerű, hogy megtalálta az útját. Megpróbálja majd megnehezíteni a dolgunkat.

... Bryan Zaragozáról: Egy nagyon fiatal és nagyon éhes játékost szerződtettünk. Ő egy kicsit későn érő típus és nagyon magabiztos. Jó cselező, erős egy az egyben és nagyon gyors. Nagy az önbizalma és nagyon éhes a sikerre. Nagyon boldogok vagyunk, hogy minket választott.

... a keretről: Jamal Musiala ott lesz a csapatban. Nem fog 90 percet játszani, majd meglátjuk, hogy kezd-e. Matthijs de Ligt és Bouna Sarr kivételével mindenki a keretben van.

... a Bastian Schweinsteigerrel való találkozóról: Mindig is jó volt beszélgetni Bastival. Már akkor is, amikor még Mainzban voltam edző, mindig találtunk időt arra, hogy beszélgessünk. Mindig vicces volt, mert ő egy csirkefogó. Most véletlenül találkoztunk és egy ideje már laza kapcsolatban vagyunk. Ez csak móka, barátság, semmi köze a tévés szakírói munkájához. Nagyon nagyra értékelem Bastit. Az a benyomásom, hogy nagyon boldog. Jó és szórakoztató vele beszélgetni, rengeteg tapasztalattal rendelkezik. 

... még egyszer a kiinduló helyzetről az idegenbeli mérkőzés előtt: Volt néhány aggályunk a kölni idegenbeli mérkőzéssel kapcsolatban. De akkor frissek voltunk. A Koppenhága ellen fáradtnak tűntünk. A fáradtság gyakran bekúszik a szünetben. A héten nagyon közvetlen voltak a beszélgetések, a győzelemre és a versenyre koncentráltunk. Nagyon jó edzéshetünk volt. A hangulat jó volt, az akarás úgyszintén. Erre holnap Frankfurtban is szükségünk lesz. Nagyon érzelmes a hangulat. Arra számítunk, hogy a Frankfurt a legmagasabb szinten fog játszani, a szurkolók pedig hajtani fogják a csapatukat. Készen kell állnunk. Ma lesz egy rövid edzésünk, aztán utazunk Frankfurtba. Holnap bizonyítanunk kell.

... a közelgő Stuttgart-Leverkusen csúcsmeccsről: Rengeteg futballt nézek, és a Stuttgart-Leverkusen mérkőzést is megnézem. Két nagyon erős és tiszta csapatról van szó. Nagyon jók abban, amit csinálnak. Mindkét csapat abszolút megérdemli, hogy ott legyen, ahol van. Ez egy abszolút érdekes mérkőzés lesz. Holnap játszunk, aztán vasárnap reggel edzünk. Aztán majd megnézem a meccset.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet