Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Upamecano: Ez a csapat még erősebb lesz, ha sikerül kijönniük ebből a gödörből

Dayot Upamecano már a harmadik szezonját kezdi meg a Bayern Münchennél. Upa számára talán az idei szezon lesz a legnehezebb, hiszen a posztján nagy a konkurencia harc.

A francia védő többek között ezekre a kérdésekre is kitért egy, a napokban adott interjú során.

Mit gondolsz a Bayern rajtjáról a Bundesligában?

3 meccs, 3 győzelem - maximálisan teljesítettük a kitűzött tervet. Az a legfontosabb, hogy ne veszítsünk felesleges pontokat, ez korábban is így volt. De természetesen azt nem mondhatom, hogy minden makulátlanul alakult.

Mire gondolsz?

Középhátvédként utálom, ha nem sikerül lehoznunk kapott gól nélkül a meccseket.

Az előző szezonban te voltál az egyik, aki sok kritikát kapott. Különösen a Manchester City elleni BL találkozókat követően. Hogy érzed most magad?

Nagyon jót tett számomra a nyáriszünet. Fittnek érzem magam. Készen állok küzdeni a céljainkért, és rendkívül motivált vagyok. Természetesen ezen a nyáron nagyobb lett a csapaton belüli konkurencia számomra, de a világ egyik legjobb klubjáról beszélünk. Ez itt teljesen természetes.

A francia csapat helye a 2024-es németországi EB-n szinte biztosra vehető. Milyen érzés magadra ölteni a címeres mezt?

Ez egy nagyon különleges érzés. Mindig nagyon várom a kerethirdetéseket. Úgy gondolom, a csapaton belül nagyszerűek az arányok, a fiatal és az idősebb játékosok viszonylatában. Katarban is ez volt az egyik nagy erősségünk. Erős a keretünk, minden poszton nagy a konkurencia, senkinek a helye sem biztosított a kezdőcsapatban. Rengeteg lehetőségünk van.

A Németország elleni meccsek azért különlegesek lehetnek számodra, főleg így, hogy már 6 éve a Bundesligában játszol.

Igen, ez így van. Minden egyes párharc ellenük nagyon különleges számomra. Mindegy, hogy Lipcsében vagy Münchenben vagyok, így is rengeteg csapattársammal találkozhatok. Ez ad még egy plusz különleges érzést.

Hogyan látod a mostani mérkőzést, 9 hónappal az EB rajtja előtt?

Képet kaphatunk arról, hogy hol tart a két válogatott. Egy biztos: a barátság a német kollégákkal 90 percre most felfüggesztésre kerül (nevet). Már Münchenben is mondtam nekik, hogy mindent bele fogunk adni. Azért utazunk Dortmundba, hogy megnyerjük a mérkőzést, és szeretnénk megmutatni, hogy milyen magas szinten tudunk játszani.

Mire lenne szüksége a német válogatottnak, hogy ismételten elinduljanak a sikerhez vezető úton?

Egy teljesítményre, ami átbillenti a fejekben a dolgokat, és a játékosok ismét felszabadultan tudnak majd játszani. Csak lehetőleg ezzel a teljesítménnyel még várjanak októberig (nevet). Németország mindig is meghatározó része lesz az európai labdarúgásnak. Rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, többek között az olyan játékosoknak is köszönhetően mint Ilkay Gündogan vagy Joshua Kimmich. Ezenkívül ott van még Jamal Musiala, aki egy fantasztikus játékos. Ez a csapat még erősebb lesz, ha sikerül kijönniük ebből a gödörből.

 

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: sportbuzzer.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet