Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Tuchel: Favoritként utazunk a Gladbachhoz

Thomas Tuchel vezetőedző a Gladbach elleni mérkőzés előtt nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Tuchel ...

... a Bajnokok Ligája-sorsolásról: Vonzó és egyben nehéz csoportunk van. A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű ellenfelek. Minden csoportmeccs nehéz. A Manchester United egy igazi nagyágyú, nagyszerű stadionnal. A Koppenhágának fiatal edzője és szűk stadionja van. A Galatasaray nagyszerű vásárlásokat hajtott végre, és különleges atmoszférája van. Nagyon vonzó ellenfelek. A dortmundi csoport papíron a legnehezebb csoport.

... egy esetleges további átigazolásról: Ez még néhány órát igénybe fog venni. Továbbra is próbáljuk megerősíteni a csapatunkat. Ez egy utolsó pillanatos történet lesz. Érdekes és izgalmas marad.

... Leon Goretzkáról, akit nem jelöltek a válogatottba: Ez ösztönző lehet számára, hogy most bizonyíthat. Természetesen csalódott és dühös. Ez normális. A szezon első meccsén visszavágott. El kell fogadnunk a szövetségi edző döntését. Mi és Leon a legjobbat fogjuk kihozni belőle.

... a Gladbach elleni közelmúltbeli mérlegről: Nem hiszünk a sorozatokban, amikor ellenünk játszanak (nevet). Előfordulhat, hogy egy bizonyos hangulat nem fekszik nekünk. A Gladbachba favoritként utazunk, és ott is nyerni akarunk. A Bréma elleni játékunkra és az Augsburg elleni második félidőre szeretnénk építeni. Tennünk kell a dolgunkat, és továbbra is sok lehetőséget kell kialakítanunk. Az elveink szerint kell játszanunk. Mindig kell egy kis szerencse is a játékba, ez a saját kezünkben van.

... a keretről: Jamal Musiala számára még túl korai lenne. Ott nem vállalunk semmilyen kockázatot. Kimnek görcs volt a vádlijában, ott van egy keményedés. De zöld utat várok tőle és az orvosi stábtól is.

... Ryan Gravenberch esetleges távozásáról: Számomra ő egy nyolcas, egy támadó játékos. A fő probléma vele az, hogy a 4-2-3-1-es rendszerben nincs meg igazából a helye. Támadásban pedig el vagyunk kényeztetve, ott nagyon tapasztalt játékosaink vannak. Ryan egy nagyon kedves, szorgalmas, elkötelezett játékos. Küszködik a helyzetével. Látja a lehetőséget Liverpoolban, hogy a 4-3-3-3-ban a nyolcas posztért harcoljon. Jött egy ajánlat, és mi foglalkoztunk vele. Még semmi sincs rögzítve, de a tendencia egyértelmű.

... Benjamin Pavard távozásáról: A helyzet nem teljesen felhőtlen. Abban a pillanatban, amikor úgy döntöttünk, hogy Josip Stanišić távozik, nem volt ajánlat Benjamin Pavardért. Stani számára pedig ez egy nagyszerű lehetőség, hogy egy erős csapatban játszhasson. Amikor elment, az volt az állapot, hogy Benji nálunk fog játszani. Aztán a helyzet 180 fokban megváltozott. Nagy a szakadék, és megpróbáljuk rövid időn belül rendezni. Van Konrad Laimer, aki tud ott játszani. Még mindig próbálunk változtatni a helyzeten, ha ez már nem jön össze, rugalmasnak kell lennünk.

... a formában lévő Leroy Sanéról: Leroy jelenleg nagyon pozitív, élvezi, hogy a pályán van. Elégedett magával, ő kell, hogy legyen az, aki majd uralja a bajnokságot. A statisztikát is asszisztokkal és gólokkal is. Már túl van azon a koron, amikor tehetségnek számít. Kedves, érzékeny fiatal srác. Nagyon fontos, hogy jól érezze magát. Jelenleg ez a helyzet - és mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon. Neki most már csak így kell folytatnia.

... a kezdő tizenegyben történt változásokról: Matthijs de Ligt és Thomas Müller egyre közelebb kerülnek a formájukhoz. A kondíciójuk egyre jobb, ők kezdhetnek. Mindig lesznek nehéz esetek. Ha a Bayernhez szerződsz, mindig készen kell állnod. Nem mindenki érdemli meg, aki a kispadon ül, hogy ott legyen. De az egódat néha hátra kell hagynod. Nyomást kell gyakorolnod a csapattársaidra. Ők abszolút készen állnak a kezdő tizenegyre. A keret jelenleg kicsi. Minden emberre szükségünk lesz. Az utolsó edzés után döntjük el, hogy ki játszik.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet