Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Christoph Freund: Nagy megtiszteltetés ennél a klubnál dolgozni

Christoph Freund a váltásról

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Nagyon szép 17 évem volt a Red Bull Salzburgnál. Nem igazán állt szándékomban váltani. De aztán jött az FC Bayern megkeresése. A klub olyan értékeket képvisel, amelyekkel nagyon jól tudok azonosulni. Nagy megtiszteltetés és álom számomra, hogy ennél a klubnál dolgozhatok. Az FCB a legjobb klub a német nyelvterületen.

Dreesen Freundról

„Nagyon izgatottak vagyunk Christoph miatt. Nagyon jó híre van az iparágban. A munkamorálja kiváló. Christoph kiváló munkát végzett Salzburgban, és számos címet nyert. Nagyon jó szeme van, különösen a tehetségek felfedezésében és fejlesztésében. Nagyon jól ismeri az iparágat."

Freund a jelenlegi átigazolási időszakról

„Ez egy különleges átigazolási időszak volt, mert már tudtam, hogy ide fogok jönni. De még mindig teljesen a Salzburgra koncentráltam. Még sok mindent megvalósítottunk, még egy edzőváltást is. Fontos volt számomra, hogy jó érzéssel távozzak Salzburgból. Természetesen mindig szemmel tartottam Münchent, hogy lássam, mi történik ott.".

Freund a saját felelősségi körébe tartozó területről

„Az én felelősségi körömbe tartozik a csapat, a személyzet és a Campussal való kapcsolattartás. Mindannyiunknak közösen kell stratégiákat kidolgoznunk arra vonatkozóan, hogyan tudjuk fejleszteni a saját tehetségeinket, és közben mégis nagyon sikeresek maradjunk. Szeretnék kapcsolattartó személy lenni mindenki számára a klubban. Szeretnék támogatni, ahol csak tudok. Jó érzés, hogy az FC Bayernnél ilyen személyiségek állnak mellettem. Nekem kell végrehajtanom a napi üzleteket is.

Dreesen Freund váltásáról

„Jó megbeszéléseket folytattunk Christoph-al. Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeneß is korán beszállt, és korán egyezségre jutottunk - méghozzá jó egyezségre. Christophnak még 2026-ig szóló szerződése volt. Jó tárgyalások voltak a Salzburggal, még akkor is, ha egy fontos emberről kellett lemondaniuk. Jó a kapcsolatunk a Salzburggal".

Freund a jövőbeli átigazolásokról

„A legfontosabb, hogy elérjük a céljainkat. Gazdasági szempontból is fontos, hogy a legjobb tehetségeket fejlesszük. De továbbra is top sztárokat fogunk hozzánk hozni. Szeretnénk egyet-kettőt felhozni a campusról. A két kérdés keveréke fontos".

Freund a szerződéséről

„A szerződésem 2027-ig szól. A feladatra koncentrálok, minden más majd jön magától. Nincs klasszikus karriertervem. A legfontosabb, hogy jó munkát végezzek, és együtt sikeresek legyünk. Nagyon boldog vagyok, hogy itt kezdhetek sportigazgatóként".

Freund Richard Kitzbichlerről

„Richard Kitzbichler nálunk kezd és az élvonalbeli tehetségfejlesztés területéért és a kölcsönjátékosok témájáért lesz felelős, a Campus és a licenszel rendelkező játékosok osztálya közötti kapcsolódási ponton. Ez egy nagyon fontos pozíció. Amikor az U19-esekből feljössz, nagyon fontos, hogy tudd, hol a helyed. Minden játékost jó profivá akarunk fejleszteni, néhányat közülük az FC Bayernhez, még ha az a legfelsőbb szint is. Richardnak ezen a területen lesz a figyelme és sok dolga".

Dreesen a jelenlegi átigazolásokról

„Benjamin Pavard tegnap Milánóba repült. Ma esedékes az orvosi vizsgálat, és ha az sikeres lesz, akkor átadjuk őt. Négy csodálatos évet töltött nálunk, amelynek csúcspontja minden bizonnyal a 2020-as év volt. Más nevekről nem nyilatkozom, az átigazolási ablak még két napig nyitva van. Rajta vagyunk."

Freund a tökéletes FC Bayern átigazolásról

„Nehéz a tökéletes átigazolásról beszélni. Jó keverékre van szükség. Nincs olyan, hogy tökéletes Bayern-transzfer. Remélhetőleg néhány év múlva azt fogjuk mondani, hogy Harry Kane volt a tökéletes Bayern-transzfer. De lehet egy fiatal játékos is. Remélhetőleg néhány év múlva sok jó átigazolásról beszélhetünk."

Freund a Campus fontosságáról

„A legnagyobb kihívás az lesz, hogy a fiatal játékosokat nagyszerű játékosokká fejlesszük. Ez is időbe telik majd. Van még hova fejlődni, és a Campus még fontosabbá válhat. Még jobban egymásba fonódhatnak a folyamatok. Ez egy fontos megközelítés."

Freund a Thomas Tuchellel való közös munkáról

„Hogy a kispadon vagy a lelátón fogok-e ülni, azt a következő napokban fogom megbeszélni Thomas Tuchellel. Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak vele."

Dreesen Marco Neppe-ről

„Marco és én nagyon szorosan együttműködtünk az elmúlt hónapokban. Sokat voltunk együtt úton. Ez most megváltozik Christoph szeptember 1-jei indulásával. Marco technikai igazgatóként vesz majd részt a munkában, Christoph pedig sportigazgatóként felel. Csapatként dolgozunk együtt, és nagyon pozitív érzéseim vannak a rajtot illetően."

Freund a Jochen Sauerrel való kapcsolatáról

"Jochen Sauert már régóta ismerem. Hat évig dolgoztunk együtt Salzburgban. Nagyra értékeljük egymást, és tudjuk, mi mozgatja a másikat. Ez fontos tényező lesz abban, hogy az együttműködés még szorosabban működjön. Jól fog működni."

Dreesen a Christoph Freunddal való kapcsolatáról

„Nem tudok semmi rosszat mondani. Az életben mindig vannak hullámvölgyek. Még Christophnál sem tudom elképzelni, hogy mindig jó kedve van. Christoph teljesen tiszta fejű, kimondja, amit gondol. Azt teszi, amit mond. Ez manapság nem magától értetődő. Ezt bizonyította Salzburgban, az ottani sikerével is. Stephan Reiterrel is szoros kapcsolatot ápolt Salzburgban, gazdasági kérdésekben is. Az is tetszett, hogy Salzburgban a végsőkig mindent beleadott.”

Freund ismét Thomas Tuchelről

„Találkoztunk már egymással. Nagyon várom már az együttműkődést. Ő a világ egyik legjobb edzője, és sok topjátékossal dolgozott már együtt. Az edző nagyon fontos személy a klub számára. Fontos, hogy nagyon nyílt legyen a kommunikáció".

Dreesen a Visit Ruandával való partnerségről

„Afrikát a lehetőségek kontinensének tekintjük, Afrika rengeteg lehetőséget kínál. Az, hogy elmegyünk erre a kontinensre, része a nemzetköziesítési stratégiánknak, és része az elképzeléseinknek, hogy támogassuk és népszerűsítsük a gyermek- és ifjúsági labdarúgást, és végül talán tehetségeket találunk magunknak. Hallottuk a kritikákat. Nagyon sokat foglalkoztunk Ruandával, Ruandában még mindig nagy a szegénység. Ruandában évek óta folyik a munka a gazdasági jólét fejlesztéséért. Ott kevesebb ember él a szegénységi küszöb alatt, mint Afrika más országaiban. A Német Szövetségi Köztársaság több mint 60 éve ápol partneri kapcsolatot Ruandával, és a szövetségi kancellár tavaly járt ott. Tavaly március óta létezik egy éghajlati és fejlesztési partnerség, ott van a Goethe Intézet, a Friedrich Ebert Alapítvány és különböző uniós projektek - mindezek célja a gazdasági jólét és a fejlődés előmozdítása. A mi hozzájárulásunk nem lehet az infrastruktúra előmozdítása. Nem vagyunk önzetlenek, természetesen mindig van valami hasznunk. Ezért minden, amit a projektek tekintetében teszünk, közvetlen formában a labdarúgás számára is fejlesztési munka. Ruandában a labdarúgás az első számú sportág, szeretnénk megismertetni a gyerekeket és a fiatalokat a sporttal, lehetőséget adni nekik a fejlődésre. Ruandának csak két módja van a jólét megteremtésére: egyrészt a főváros, Kigali vásár és a kongresszusvárossá fejlesztése, másrészt a turizmus. Ez egy gyönyörű ország, mi magunk is jártunk ott. Hisszük és reméljük, hogy hozzá tudunk majd járulni".

Freund Münchenről

„A családom Salzburgban marad. Az csak 140 kilométerre van. De már találtam egy lakást Münchenben. Szeretnék itt időt tölteni, megismerni a várost és az embereket. Müncheni lakos akarok lenni. A család is át fog jönni időnként. München nagyon szép város."

Freund a holnapi BL-sorsolásról

„A Salzburgnak még nem kell ott lennie a Bajnokok Ligája csoportban. Talán majd a  negyeddöntőben (nevet)."

Dreesen Christoph Freund debütálásáról

„Hagynunk kell, hogy Christoph most kezdjen el dolgozni. Szeretnénk vele egy csúcsszezont teljesíteni. Aztán majd meglátjuk, hogy onnantól kezdve hogyan megy tovább."

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet