Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel: Reakciót akarunk mutatni

A pénteki nap folyamán elrajtol a Bundesliga 2023-2024-es szezonja. A nyitómérkőzésen a Bayern München csapata lép pályára a Werder Bremen ellen. Vajon a bajoroknak sikerül kijavítaniuk az előző szombaton elszenvedett kudarcot? Harry Kane bemutatkozik a Bundesligában? Ezekre a kérdésekre Thomas Tuchel adott választ a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... a Kane-re nehezedő nyomásról: Nem hinném hogy pályafutása során először találkozik ilyen érzéssel. Megtanulta kezelni és a nyomást teljesítményre váltani. Ezért nem aggódom Harry miatt.

... a csapat reakciójáról a kritikákra: Azt hiszem, megvolt rá az okom. Ezt másnap a videózáson is megpróbáltam bizonyítani. Objektív okokat kell találni, és voltak is. Másnap dolgoztunk rajtuk, és azokkal edzettünk, akik nem játszottak olyan sokáig. Utána volt egy szabadnapunk, majd tegnapelőtt és tegnap pedig két nagyon jó edzésünk volt. Ott folytattuk, ahol a Szuperkupa előtt abbahagytuk. Persze holnap más szellemiségre és lelki állapotra van szükségünk ahhoz, hogy győzni tudjunk.

... a keretről: Thomas Müller és Eric Maxim Choupo-Moting is ott lehet a keretben. Bouna Sarr, Noussair Mazraoui és Serge Gnabry játéka még kérdéses, meg kell várnunk, hogy mi lesz.

... Manuel Neuer állapotáról: A Manuel Neuerrel kapcsolatos beavatkozás nagyon pozitívnak tűnik. A prognózis a csapat edzésébe való bekapcsolódására vonatkozóan lerövidült. Amit az elmúlt napokban láttam Manutól, az nagyon lenyűgöző volt. Arra számítunk, hogy a következő hetekben már be tud kapcsolódni a csapat edzésébe.

... Kane-ről: A Kane-effektus akkor sem fog elszállni, ha veszítünk. Ő nagyon sok szinten képes műkődni. Alázatos és szorgalmas az edzéseken, hogyan teljesít egy vereség utáni napon - az első az edzőpályán, ő  az, aki az élen jár. Ha ehhez hozzávesszük a Tottenhamben és a válogatottban elért góljait - ez teszi ki egy játékos piaci értékét. Ezért növeli ő masszívan a győzelmi esélyeinket. Még akkor is, ha nem nyerünk meg minden meccset. 100 százalékig meg vagyok róla győződve, és a vele való mindennapos munka is megerősít ebben.

... a rotációról: A felkészülési mérkőzéseken kevés rotáció volt a kezdő tizenegyben. Összességében jót tesz nekünk, ha nem rotálunk annyit. Ezért remélhetőleg olyan első tizenegyünk lesz, amely gyorsan magára talál, majd a pályán nyújtott teljesítménnyel és ezt győzelmekkel is igazolni tudja.

... ismét Kane-ről: Ha nem történik semmi, akkor ma ő fog kezdeni. A jelenléte rendkívül pozitív hatással van mindannyiunkra. Mindig 100 százalékot ad minden edzésen, és öröm nézni őt. Volt már néhány edzésünk, ahol megmutatta a kvalitásait - ez lenyűgöző volt. De egy új országban, egy új kultúrában ez egyfajta alkalmazkodás számára, és ez időbe telik. Mindazonáltal gyorsan alkalmazkodik az új környezethez. A kilenceseink közé fog tartozni, de támadásban is sokkal több lehetőséget ad nekünk, és biztos vagyok benne, hogy a holnapi játékunkra is pozitív hatással lesz.

... Ryan Gravenberchről: A támadószektorban látom őt. Amikor a felkészülési meccseken játszott, akkor nagyon jó volt. Az erősségei a kapunak háttal és a cselezésekben vannak. A tesztmeccseken csak a kispadról szállt be és jelenleg ez a szerepe. Ha türelmes marad és továbbra is keményen edz, akkor ugyanolyan esélyei lesznek, mint mindenki másnak.

... Kimmichről: Joshua Kimmich jobbhátvédként jelenleg nem egy gondolatmenet számomra. Úgy érezzük, hogy jelenleg egy kis nyomás van rajta, de amit Jo a pályán nyújt az edzéseken, az rendkívül jó. Általában a csapat minden meccset megnyer, ha Jo edzésen van, és ő ezt példázza a mentalitásával. Jelenleg csak egy kis szerencse hiányzik neki és mi segíteni fogunk neki, hogy kiharcolja ezt a lépést.

... a Lipcse elleni vereségről: Azt hiszem, nagyon őszintén elmondtam az értékelésemet és az érzelmi állapotomat. Egyszerűen magamra veszem, amikor veszítünk, és szinte ki nem állhatom. Mindig van hova fejlődni - az edzőnek is.

... a védelem közepéről: Úgy gondolom, hogy a három képzett középső védő és plusz Benji Pavard mindannyian nagyon magas szinten teljesítenek. Minjae egyenesen a katonaságból érkezett. Ehhez jött még egy új ország és egy új nyelv. De hiszem, hogy vezető játékos lehet belőle. Minden nap egy új német kifejezéssel érkezik a pályára. Matthijs de Ligt sérülésből érkezett, de szintén jó úton halad, hogy visszaszerezze régi formáját. Upa szinte minden meccsen játszott és nagyon jól teljesített. Amint mindenki fitt lesz, egy masszív négyest fogunk látni hátul - ez is biztonságot ad majd nekünk.

... a Brémáról: Szuper hangulat lesz, ez egy abszolút klasszikus. Imádom a Weser-stadiont. Érzelmes meccsre számítunk, egy olyan ellenfélre, amely nagyon közvetlenül játszik és amely nagyon hosszúra és szélesre nyújtják a pályát Füllkruggal és az őt körülvevő gyors játékosokkal. Megpróbálnak majd gyorsan a kapunk elé kerülni és nyomás alá helyezni minket. Nagyon széles és hosszú alapfelállásuk van. Erre számítunk, és erre készülünk.

 

 

 

Fordította: Burai Patrik, Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet