Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Laimer: Szeretném megtenni a következő lépést a Bayernnél

Konrad Laimer a TZ-nek adott interjút.

A Kimmich/Goretzka duó megtöréséről: Én nem így látom. Ez inkább a média témája, mint a miénk, mint csapaté. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy csapatként a lehető legjobb sikereket érjük el. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha mindannyian a végletekig hajtjuk egymást. Ezt kell tennünk, hogy mindenki a legjobbját nyújthassa.

Laimer a játékstílusáról és arról, hogy ő egy "presszing-gép": Nem mindig minden fekete vagy fehér, és nem csak egyféleképpen lehet futballozni. Minden edzőnek megvannak a saját elképzelései arról, hogy hogyan akarja, hogy a futballt játsszák. Én erre alapozom a stílusomat.

Laimer arról, hogy Tuchel stílusa eltér az RB presszing stílusától: Sok különböző edzőm volt a pályafutásom során, akiknek sokféle elképzelésük volt. Én nem csak presszinges focit játszottam. Lipcsében olyan edzőkkel játszottam, akik elsősorban a labdabirtoklásra alapoztak. Thomas Tuchelnek megvannak a saját elvei, amelyeket belénk nevel, hogy a pályán vakon megértsük egymást. Most a lehető leggyorsabban szeretnék alkalmazkodni, hogy az edző elképzeléseit a tökéletességig toljam.

Mi az első gondolatod, amikor visszaszerzed a labdát?

Gyorsan előre! Mindig? Nem, nem mindig. Ha a labdaszerzés után rájövök, hogy gólszerzési lehetőséget teremthetünk - akkor igyekszem gyorsan előrevinni a labdát. De persze vannak olyan fázisok is a játékban, amikor rájössz: oké, most jobb lenne hagyni a labdát futni. Én azon a véleményen vagyok, hogy ha labdát nyersz - főleg az ellenfél térfelén - és a közvetlen út a gólhoz lehetséges, akkor azt az utat kell választani...

Laimer arról, hogy a sérülései összefüggésben vannak-e az intenzív stílusával: Nem hiszem. Tapasztalataim szerint még nagyobb a sérülés kockázata, ha csak fél  erővel vágsz bele a szerelésekbe. Az intenzív párharcokban persze kapsz még egy ütést vagy rúgást, de az újra begyógyul.

Laimer az eddigi összes felkészülési mérkőzésen való indulásról: Jelenleg jól érzem magam. Szeretném megtenni a következő lépést a Bayernnél, és nyerni itt néhány címet - már nagyon várom ezt. A legjobbat akarom kihozni magamból, és ehhez Münchenben ideálisak a feltételek. Nagyon jó csapatunk van, erős versennyel. Mindent bele kell adnod, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsd. Természetesen mindenki mindig játszani akar, és ez rám is vonatkozik.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: tz.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet