Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel a City előtti meccsről: Lépésről lépésre kell haladnunk

A Manchester City elleni visszavágó előtt Thoma Tuchel és Benjamin Pavard nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Tuchel: Nem tudunk varázsolni. Természetesen a beszéd más. Amikor 3-0-ra vezetsz, akkor is fontos, hogy megtaláld a reális szintet. A szombati játékunk biztosan nem járult hozzá ehhez. Hiszünk magunkban. Ha mindkét félidőt megnyerjük, bármi megtörténhet. Ha hozzátesszük azt a kis szerencsét, ami az odavágón nem volt meg, akkor bármi lehetséges. Minden az apró dolgokon múlik. A hit megtalálásáról van szó. Ugyanakkor a hit nem álmodozás. A mi felelősségünk, hogy szikrát teremtsünk, hogy magunkkal hozzuk a nézőket, és abszolút csúcsteljesítményt nyújtsunk. Aztán ezt félidőről félidőre, lépésről lépésre tesszük.

A múlt szombati Hoffenheim elleni mérkőzésről: Elemeztük a teljesítményünket. Ha ugyanezt a teljesítményt mutattuk volna és 2-1-re nyertünk volna, akkor sem lettünk volna elégedettek.

Choupo-Moting esélyes-e a kezdő tizenegybe: Jól ment az edzés, igen!

Dayot Upamecano: Nem hiszem, hogy az Erling Haalanddal vívott párharc volt a probléma, hanem az a döntés, amit hozott, a kockázat, amit vállalt. Tudja, hogy javulnia kell. Nincs értelme ujjal mutogatni az egyes emberekre. Brutálisan megbüntettek minket. De teljes mértékben bízunk benne. Kiállunk mellette, fiatal és nagy potenciállal rendelkezik.

Mit jelentene egy kiesés a negyeddöntőben: Még mindig itt vagyunk. A negyeddöntőtől kezdve a kiesés mindig benne van. A Bayern Münchennek mindig az az ambíciója, hogy a negyeddöntőbe jusson. Onnantól kezdve az aznapi forma, meccsen való szerencse vagy sérülések dönthetnek. Abszolút kihívás a City ellen játszani, akik hetek óta kiváló formában vannak.

A támadók által az utóbbi időben szerzett kevés gólról: Érdemes egyenként nézni a meccseket. Freiburgban rengeteg lehetőségünk volt, a Hoffenheim ellen is voltak jó lehetőségeink. A City ellen más volt a hozzáállás. Nem vagyunk elégedettek vele és dolgozunk a folyamatokon. Elsősorban a könnyedség és az önbizalom is hiányzik belőlünk, kicsit túl sokat gondolkodunk. De ez gyorsan megtörténhet és gyorsan változhat.

Tuchel képes-e a csodára: Megteszek minden tőlem telhetőt! Szükségünk van a realizmus jó keverékére, de arra a hitre is, hogy bármi megtörténhet. Szükségünk van a közönségünkre is.

Hogyan működhet a visszavágón: Szükségünk van a lendületre az apró pillanatokban a mi oldalunkon. Még mindig úgy gondolom, hogy ez nem volt meg a Cityben a 70 perc alatt. A végén keservesen megbüntettek minket. Enélkül nem fog működni. Megfelelőnek kell lennie a keveréknek. Tudjuk, hogy milyen feladat vár ránk, hogy rendkívül nehéz. Megpróbáltuk kisebb lépésekre bontani. Először is az első félidőről van szó, a megfelelő jelzések adásáról, a párharcok felvállalásáról, arról, hogy okosak és bátrak legyünk a labdabirtoklásban. Úgy gondolom, hogy a nézők ezt észreveszik, és készen állnak arra, hogy olyan energiát sugározznak, amely képes végigvinni egy ilyen mérkőzést, ahol különleges dolgok lehetségesek. Van időnk.

Sadio Manéról: Sadio ott lesz a csapatban. Meg kell várnunk, és meglátjuk, hogy a kezdeni fog-e.

Minek kell javulnia: Szombaton nem voltunk elégedettek, mert nem volt szikra sem. Ez a mi felelősségünk. Az is, ahogyan a meccsekhez közelítünk. A csapat akar, de néha kicsit görcsösnek tűnik.A futballban nem mindig lehet ezt rövid idő alatt felszínre hozni. A következetlenség a téma ebben a szezonban, a mérkőzéseken belül is. Ezen szeretnénk változtatni. Ezt nem lehet a rendelkezésre álló rövid idő alatt orvosolni. De mindent megteszünk, mert ez a mi ambíciónk is.

Thomas Müllerről: Attól is függ, hogy milyen játékra számítunk. A kezdő pozíció ellenére én is mély labdabirtoklásra számítok. A Manchester City megpróbál majd elszakadni az első mérkőzés eredményétől, és győzelemre játszani, nagyon magasan nyomni. Okosnak kell lennünk. Kevés vagy nincs olyan okos és ravasz emberünk a büntetőterületen, mint Thomas.

João Canceloról: Nincs időnk arra, hogy megváltoztassuk az alaprendet. Minden játékosnak meg kell találnunk a helyét, és João Cancelo esetében a hátvéd pozícióról van szó.

A feladat nagyságáról: Ez egy magas hegy, amit meg kell másznunk. Hiszünk magunkban, de nem akarunk álmodozni. A mi kezünkben van, jó teljesítményt kell mutatnunk, jó szellemben. Nem vagyunk egyedül, van egy jó csapatunk és a nézők, akik készek velünk együtt küzdeni. Lépésről lépésre kell haladnunk, félidőről félidőre kell néznünk. A kihívás nehéz. A végsőkig próbálkozni fogunk.

Choupo-Moting a kezdetektől játszani fog: Még nem döntöttem el. Meg kell várnunk, és meg kell néznünk, hogyan reagál a térde. Ha jól alakul, akkor ő is jelölt a kezdő tizenegybe. Ő ad nekünk fizikalitást a standardoknál. A City évek óta uralja a Premier League-et a standardok terén. Choupo egy másik alternatívát kínál nekünk, ha holnap zöld utat kapunk.

Az FC Bayern jelenlegi szakaszáról: Változásban vagyunk, nagyszerű játékosok távoztak a klubtól, most volt az edzőváltás. Még nem volt sok időnk. A klub nincs mélyponton. Az az érzésem, hogy egy nagyon erős klubban dolgozom. Ennél a klubnál minden lehetséges.

A City Bajnokok Ligája-ambícióiról: Tudom, hogy a City mit akar elérni. Az első mérkőzésen úgy éreztem, hogy a lendület a mi oldalunkra fordult. Megbüntettek minket. A City tele van önbizalommal, csúcsformában vannak, és nehéz őket legyőzni. Ez a mérce jelenleg Európában. De mi készen állunk. Ez az egy meccsről szól, és bármi megtörténhet. Mindig vannak olyan pillanatok egy futballmérkőzésen, amikor megvan a támogatás és az a kis szerencse is. Amikor egy kicsit nyitva van az ajtó, akkor be kell tennünk a lábunkat.

Pavard nyilatkozatai

Hisz-e a visszatérésben: Láttuk a múltban, hogy egy ilyen visszatérés is lehetséges. Jól felkészültünk. Az ellenfél nem könnyű, de a szurkolóinkkal a hátunk mögött sok minden lehetséges. Mindent bele fogunk adni, és élni akarunk a lehetőségeinkkel.

Készen állnak-e: Készen állunk a mérkőzésre. Tudjuk, hogy az első mérkőzés nem volt jó. Most a szurkolóink állnak mögöttünk, és mindent meg fogunk tenni, hogy innen mégis továbbjussunk.

Az eddigi szezonról: Voltak nehéz pillanataink, kiestünk a kupában. A Citynél jó első félidőt játszottunk. Voltak jó akcióink, de nem szereztünk gólt. Természetesen mindent meg akarunk nyerni és csalódottak lennénk, ha holnap kiesnénk. Mindannyian a legjobbunkat fogjuk nyújtani.

Erling Haalandról: Ő egy nagyszerű játékos, ezt minden hétvégén megmutatja. Ő az egyik legjobb kilences a világon. De nem csak rá koncentrálunk, vannak más jó játékosok is. Nagy meccs lesz.

A lehetséges pozíciójáról: Minden mérkőzésre ugyanúgy készülök, akár a jobb oldalon, akár a védelem közepén játszom.

Az utóbbi időben a középső védők által szerzett sok gólról: Az én szerepem a védekezés. Ha elöl gólokat tudunk szerezni, az jót tesz a csapatnak. A védekezésre koncentrálok, de ha a lábam elé kerül a labda, természetesen megpróbálom belőni. Az a fontos, hogy csapatként jól működjünk.

A Thomas Tuchellel való közös munkáról: Nagyon jól megy, nagyszerű edzőről van szó. Jó ötletei vannak, ezt az előző csapatainál is megmutatta. Nagyon közel áll a csapathoz. A maximumot nyújtom a pályán, és minden nap tanulok valamit.

Eric Maxim Choupo-Motingról: Choupo nagyon jó szezont játszik, fizikailag nagyon erős. Hogy holnap játszik-e vagy sem, az az edzőn múlik.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet