Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

5 tény a Manchester City elleni visszavágóról

Nehéz, de nem lehetetlen a feladat: a Bayern szerda este (kezdés: 21:00) az Allianz Arénában a Manchester City elleni negyeddöntő visszavágóján 3-0-s hátrányt próbál meg ledolgozni, és bejutni a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Hogy mennyi az esélye a csodának, az alábbi írásból kiderül:

1. A Man City most már vezet

Az első mérkőzés után a Man City vezeti a két csapat közötti összesített fej-fej melletti mérleget négy győzelemmel a Bayern három győzelmével szemben. Ugyanakkor a Bayern az angol csapatok elleni legutóbbi hét hazai mérkőzéséből hatot megnyert - a kivétel a Liverpool elleni 3-1-es vereség volt 2019 márciusában.

2. Történelmi példák a Bayern számára

A bajnokság történetében korábban négy csapat mutatta meg, hogy az első mérkőzésen elszenvedett háromgólos hátrány ellenére is lehetséges a továbbjutás: A Deportivo La Coruña (2003/04 a Milan ellen), a Barcelona (2016/17 a Paris Saint-Germain ellen), a Roma (2017/18 a Barcelona ellen) és a Liverpool (2018/19 a Barcelona ellen). A német rekordbajnok most az ötödik csapat szeretne lenni ezen a listán. A Bayern maga is bőven bizonyította már, hogy képes a fordításra: abból a 24 kiütéses mérkőzésből, amelyeken az első mérkőzést idegenben elveszítették, a müncheniek 10 esetben mégis bejutottak a következő körbe. Legutóbb a 2014/15-ös BL-idényben, a Porto ellen fordult elő ez, amikor az első mérkőzésen elszenvedett 3-1-es hátrányból 6-1-es hazai diadallal fordítottak.

3. Bízz a hazai erőben

A Bayern ebben a szezonban mind a négy Bajnokok Ligája-mérkőzését megnyerte saját szurkolói előtt úgy, hogy egyetlen gólt sem kapott. A 2019/20-as szezon kezdete óta a Vörösök 18 hazai meccsükből 16-ot megnyertek Európa legrangosabb klubversenyében - ebből nyolcat olyan eredménnyel, amely legalább a hosszabbításhoz elég lenne szerdán.

4. Müller a mérföldkő küszöbén

Micsoda szám! Thomas Müller 141 Bajnokok Ligája-szerepléséből 99 alkalommal volt eredményes. Egy újabb győzelemmel a City ellen a harmadik játékos lenne a verseny történetében, aki elérné a 100 győzelmet, Cristiano Ronaldo (115 a Manchester Uniteddel, a Real Madriddal és a Juventusszal) és Iker Casillas (101 a Real Madriddal és a Portóval) mellett. A bajor születésű játékos lenne tehát az első, aki 100 győzelmet jegyezne ugyanazzal a klubbal.

5. Sané extra motivációval

Leroy Sané különösen motivált volt egykori klubja ellen az első mérkőzésen, és a Bayern 12 kapura lövési kísérletéből nyolcban közvetlenül részt vett (öt lövés, három előkészítés). A visszavágón reméli, hogy ismét eredményes lesz, és folytatni tudja a Bajnokok Ligájában mutatott remek formáját. A szélső a tavalyi szezon kezdete óta több gólban vett részt a bajnokságban (17), mint bármelyik másik FCB-játékos.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet