Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Kimmich: Tudjuk, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre van szükségünk

A TSG 1899 Hoffenheim elleni hazai 1-1-es döntetlen után csalódottság uralkodott el az FC Bayern játékosai között.

"Közel sem volt olyan, mint amit elképzeltünk és amire szükségünk lett volna" - összegzett Thomas Tuchel edző. "Ma semmi sem volt elég jó - nincs intenzitás, nincs energia, csak technikai hibák" - összegezte a 90 percet a védő Matthijs de Ligt. A münchenieknek most minél hamarabb maguk mögött kell hagyniuk a meccset, és előre kell tekinteniük. Szerdán az FCB a Manchester Cityt fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. "El kell felejtenünk a meccset és ezt a teljesítményt. Holnap kielemezzük, aztán a szerdai nap felé tekintünk" - mondta Thomas Müller.

Thomas Tuchel: Ez messze nem az volt, amit elképzeltünk és amire szükségünk lett volna. Nehéz megemészteni. Összességében nagyon kevés energiával és tempóval játszottunk, és sok volt a bizonytalanság. Rengeteg egyszerű hibát vétettünk, ennek ellenére mégis elég esélyünk volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Ez azonban nem az, ahol lenni szeretnénk. Biztos voltam benne, hogy más arcunkat fogjuk mutatni. A felkészülés nagyon jó volt, de a pályán sajnos nem ezt mutattuk.

Thomas Müller: Nehéz megmagyarázni, mert tulajdonképpen jól, energikusan edzettünk. Hatékonyabban kell használnunk a kapott lehetőségeket, akkor kevesebb gondunk lesz. Ez elgondolkodtató, de most már a következő lehetőség kihasználásáról van szó. El kell felejtenünk a meccset és a teljesítményt. Holnap kielemezzük, aztán a szerdai nap felé tekintünk.

Joshua Kimmich: Nehéz megmagyarázni. Főleg, ha látod, hogy miről szólt a mai nap, vagy miről szól ez az egész általában. Különösen a Bundesligában, ahol minden pontra szükséged van, nem tudok megmagyarázni egy ilyen teljesítményt. Ez a koncentráció hiánya, a könnyelműség. Energia nélkül játszottunk, és így nem lehet meccset nyerni. Ma is megvoltak a lehetőségeink, de ez egy gyenge teljesítmény volt tőlünk. Javulnunk kell. A szerdai, Manchester elleni mérkőzést a mai naptól elvonatkoztatva látom. Mindannyian tudjuk, hogy ott teljesen más teljesítményre van szükségünk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk rá, de ezt ki kell hoznunk a pályára.

Matthijs de Ligt: Ma semmi sem volt elég jó - nincs intenzitás, nincs energia, csak technikai hibák. A Manchester City elleni meccs fizikailag és mentálisan is nehéz volt számunkra, de ez nem lehet kifogás. Ha Bayern-játékos vagy, akkor háromnaponta jól kell játszanod, készen kell állnod. Ma nem ez volt a helyzet. Ki kell elemeznünk a mérkőzést és regenerálódnunk kell. Nem volt meg az energia. Remélhetőleg a Manchester elleni meccs adhat némi önbizalmat a szezon utolsó heteire.

Így látta az ellenfél

Pellegrino Matarazzo (edző, TSG 1899 Hoffenheim): Hagytuk magunkat az elején hátrébb szorítani, nem volt elég bátorságunk a saját térfelünkön. Aztán egy sarokrúgás után jogosan kaptuk meg a 0:1-et. A szünet után bátrabbak voltunk, és megérdemelten egyenlítettünk.

Oliver Baumann (TSG 1899 Hoffenheim): Nagyon örülünk az egy pontnak. Meg kell dicsérnem a csapatot azért, ahogyan játszottunk, ahogyan gólhelyzeteket alakítottunk ki és ahogyan védekeztünk. Ez a karakterünket mutatja, és ez csúcs. Büszke vagyok erre.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet