Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel a Hoffenheim meccs előtt: Choupo kiesett a hétvégére

Pénteken Thomas Tuchel vezetőedző beszélt a TSG 1899 Hoffenheim elleni közelgő hazai mérkőzésről.

A keretről: Choupo a hétvégén nem bevethető. Egyébként mindenki más készen áll.

Mathys Telről, mint lehetőségről: A kezdő tizenegybe még egy kicsit korai számára. 20-30 percre esélyes, attól függően, hogy hogyan alakul a játék. Ő a kilences posztra is jelölt.

Sadio Manéról: Ezt már lerendeztük. Egy mérkőzés és egy pénzbüntetés a következménye annak, ami történt. Természetesen ez foglalkoztat minket. Én magam nem voltam szemtanúja, mert az edzői öltözőben voltam. Természetesen azonnal beszéltem minden érintettel, a játékosokkal és a stábbal is. Mivel ez aggodalomra adott okot és mivel ez egy kirívó incidens volt, nagyon fontos volt, hogy tisztázzuk az ügyet, és egyértelműen kommunikáljunk, mielőtt a következő edzésre megyünk. Ezt tettük tegnap. Ezzel is tisztáztuk a helyzetet, hogy ismét pozitív módon tudjunk együtt edzeni. Jó hatással volt az, ahogyan a két érintett, és ahogyan a többi játékos is kezelte az ügyet. Pozitív és energikus légkör volt tegnap és ma is az edzésen.

A Manéra kiszabott bírságról: Az elmúlt napokban sok megbeszélést folytattunk. Hogy aztán hova megy a pénz, azt a klub eldönti.

Ismét Manéról: Én vagyok az első ügyvédje és az első védője. Nagyon régóta ismerem őt, és csak abszolút top játékosként ismerem. Ismerem a környezetét is. Soha nem volt bűnös semmiben. Teljes bizalmamat élvezi, még ez után a hiba után is. Mindenkinek joga van hibázni. A magatartási kódex ellen volt, ő elismerte, bocsánatot kért, ami teljesen hiteles. Ezért vagyok vele, mint védője. Fontos, hogy azonnal visszatért az edzésre, ez a játékosoknak is fontos volt.

Ryan Gravenberch-ről: Látom Ryan tulajdonságait az edzéseken. Nehéz dolgokat kipróbálni. Jól edz, látjuk a kvalitásait. Látjuk őt, mint nyolcast, aki nagyon jól tud lefordulni és nagyon jól tud cselezni. Fontos, hogy ebben a helyzetben egyszerre legyünk türelmesek és türelmetlenek, hogy minden edzésen megküzdjünk egy kis lehetőségért. A Freiburg ellen be lett cserélve, jól teljesített. Szerintem egyelőre csak a Hoffenheimig gondolkodva, ő a kezdő tizenegybe is esélyes és csereként is beállítható játékos.

A játékosok példaképi szerepéről: Természetesen ez óriási dolog. A kezemet a tűzbe tettem Sadioért. Mindenki követ el hibákat. Példamutató, ahogyan ő kezeli őket. Hibázott, de ő, Leroy Sané és az egész csapat példamutatóan kezelte a helyzetet.

Tuchel az első heteiről az FC Bayernnél: Ez nagyon intenzív. Kívülről sokkal viharosabbnak tűnik, mint amilyen belsőleg. Még ha volt is egy ilyen incidensünk, a légkör belül nagyon nyitott, nagyon meleg velem szemben. Ez egy rendkívül professzionális és nagyon nyugodt klub belsőleg, jó kommunikációs folyamatokkal és világos felelősségi körökkel. Sok minden történik, de pozitív értelemben. Semmi olyan, amit ne lehetne megoldani. Szórakoztató. Itt a sportra helyezik a hangsúlyt.

A sportsiker fontosságáról most: Az eredmény és a búcsú után ez rendkívül fontos. A minőségi edzések és a szombati nap a következő lépés. Nincs fontosabb mérkőzés, mint ami most következik. Főleg nem az FC Bayernnél. Elvárom magamtól és a stáb minden tagjától, hogy 100 százalékos csúcsra készítsük fel a csapatot. Ugyanezt várjuk el a csapattól is. Ez az alapja annak, hogy eredményt érjünk el. A bajnoki címért folytatott versenyfutásban is szükségünk van egy jó eredményre.

Dayot Upamecano támogatásáról: Mindig támogatjuk a játékosainkat. Ő maga is tudja, hogy hibázott. Keservesen megbüntettek minket érte. Korábban abszolút csúcsformában volt, a Freiburg és a Dortmund elleni meccseken ő volt a legjobb formában lévő játékosunk. Természetesen szüksége van fejlesztőmunkára, ezért fontos, hogy nyíltak, elismerőek és kritikusak legyünk egymással, és hogy tudja, hogy nem hagyjuk őt elesni.

Ismét Choupo-Moting-ról: Nem volt visszaesés, de tudomásul kellett vennünk, hogy az egyéni edzés után nem volt igazán jó. Korán abbahagyta, és ma pihenőnapot tartott.

A Man City elleni visszavágóról: Fontos, hogy ne veszítsük el a koncentrációt. A feladat szinte lehetetlennek tűnik, de a futballban semmi sem lehetetlen. Úgy érzem, égünk a visszavágásért és a visszavágóért. Az a fontos, hogy csak akkor jutsz fel a hegy tetejére, ha lépésről lépésre haladsz. Nincs értelme állandóan a csúcsot nézni. Nekünk jó hangulatra és minőségre van szükségünk az edzéseken, ez megvolt. Most holnap csúcsformára van szükségünk. Aztán majd meglátjuk, hogy ezekből a lépésekből, hogy vágunk neki a következő kis körnek szerdáig. Aztán a futball az futball marad: kell egy kis szerencse, a lendület a mi oldalunkon. Az elemzés után is azt mondom, hogy nagyon elégedett vagyok az első 70 perccel. Voltak olyan fázisaink, amikor a lendület a mi oldalunkon lehetett volna, de nem volt meg a szerencse.

Manéból jelenleg hiányzik a tempó: Néha úgy tűnik, hogy igen. De néha ez nem fizikai probléma, hanem a könnyedség hiánya. Remélem, hogy a bizalom, a közelség és az élő megbecsülés révén vissza tudjuk hozni oda, ahol volt: egy abszolút top csatár a világ legnehezebb bajnokságában.

A támadásról: Szeretem, ha Thomas Müller a csatár körül van. Serge Gnabry jó helyeket talált, sajnos volt néhány technikai hibája. A Freiburg és a Dortmund ellen sok lehetőséget alakítottunk ki. A Manchester Cityt nem lehet leszűkíteni a labdabirtoklásra és a támadási sémákra, évek óta első számúak a standard helyzetekben, hihetetlenül szorgalmasak. Nem vártam túl sok lehetőséget a City ellen. A holnapi napra a fókusz: minél több gólt akarunk lőni, és nem akarunk egyet sem kapni. Így edzünk és így készülünk - helyzetbe akarjuk hozni a játékosokat.

Az FC Bayern iránti elkötelezettségéről: Ez egy elkötelezettség, de mindenekelőtt nagy megtiszteltetés és öröm. Ez eredményekkel is jár. Szeretnénk jó irányba terelni a dolgokat.

Elődei örökségéről: Pep Guardiolától, Jupp Heynckestől, valamint Louis van Gaaltól és Hansi Flicktől is egyértelműen van örökség. Pep három éven keresztül rendkívül formáló volt a klubnál, és nyomot hagyott. Jupp szellemiségét is érzem. Fontos, hogy ne próbáljam utánoznI. Szeretem ezt a munkát, és hálás vagyok, hogy ezen a szinten dolgozhatok. Most megpróbálom a saját nyomomat hagyni. Ezt csak a stábbal és persze a játékosokkal együtt lehet megtenni.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: spox.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet