Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Sadio Mane: Ez az, ami egy nagy klubot jellemez

A Bayern zsinórban négy győzelmet aratott a bajnokságban, és a szerdai, Paris Saint-Germain elleni fontos 2-0-s BL győzelmet az Augsburg elleni 5-3-as sikerrel folytatta, így kétpontos előnyre tett szert a Bundesliga tabellájának élén.

Egy ilyen eredmény után normális esetben minden rendben kellene, hogy legyen, de a Bayern nem lenne Bayern, ha nem törekedne a legjobbra, és nem venné zokon, hogy három gólt kapott. "Egy kicsit biztosan mindannyian bosszúsak vagyunk" - mondta Jamal Musiala a végső sípszó után az Allianz Arénában.

Julian Nagelsmann: Nem igazán mentünk bele az első gólba. [Mergim] Berisha jól fejelt, de a reakció volt a fontos. Tényleg nyomtuk 30 percig. Nem szabadott volna három gólt kapnunk. Az utolsó nagyon felesleges volt. De mindenképpen tudtunk még több gólt szerezni, így a győzelem rendben van. Ma és ezen a héten is elvégeztük a dolgunkat. De nem dőlhetünk hátra és nem pihenhetünk. Az április egy nagyon izgalmas hónap lesz.

Joshua Kimmich: Nem kezdtük jól a meccset, máshogy terveztük. Fontos volt a mai győzelem, és fontos volt a szerdai győzelem is a PSG ellen. Mindenképpen ki kell emelnünk azokat a srácokat, akik ma kezdtek, de az elmúlt hetekben nem. Kiváló meccsük volt. Most egy kicsit kifújhatjuk magunkat, mielőtt jövő héten újra pályára lépünk.

Jamal Musiala: Sajnálatos volt, hogy ilyen korán kaptunk egy gólt, de jól reagáltunk. Nem kellett volna ma három gólt kapnunk. Mindannyian határozottan bosszúsak vagyunk egy kicsit emiatt. Mindig szeretnénk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést, de így is három pontot szereztünk. Ez jó a szerdai meccs után. Sok gólt akartunk ma lőni. Talán túlságosan is a védekezésen volt a hangsúly. Ha 4-1-re vezetünk és irányítjuk a meccset, akkor igazából jobban kellene teljesítenünk.

Sadio Mane: Nagyon boldogok vagyunk. Voltak problémáink az elején, de nagyon jó reakciót mutattunk. Aztán sok gólt lőttünk, nagyon agresszívek és kompaktak voltunk. A Benjinek adott fejpárbaj-asszisztálásommal csak középre akartam tenni a labdát. Nagyon jól csinálta. Általában nagyon erős a kispadunk, ami egy olyan nagy klubra jellemző, mint a Bayern. Nagyon örülünk, hogy ilyen jó játékosaink vannak.

Benjamin Pavard: Nagyon, nagyon boldog vagyok. Ez egy csúcsjáték volt a csapattól, és nekem is egy szép meccs volt a két gólommal. Fontos volt a párizsi meccs után, hogy ma felpörögjünk és nyerjünk. Most már a következő meccsekre koncentrálunk.

Dayot Upamecano: Minden mérkőzés nehéz számunkra, de nyerni akarunk. Az Augsburg jól játszott, de mi jól küzdöttünk, és fontos volt, hogy megszerezzük a három pontot. Nagyon jó a kommunikációnk a védekezésben. Folytatnunk kell tovább.

Yann Sommer: Készen álltunk az indulásra, fejben is készen álltunk. Nehezen kezdtünk 1-0-s hátrányba kerülve, de sikerült átvennünk a játék irányítását. Természetesen túl sok gólt kaptunk, de a győzelem fontos. Nagyszerű cseréket tudtunk végrehajtani, nagy a keretünk, és minden versenyre jól felkészültünk.

Így látta az ellenfél

Enrico Maaßen (vezetőedző): Jól kezdtük a mérkőzést, de határozottabbnak kellett volna lennünk és jobban kellett volna védekeznünk. Nyitottan játszottunk a hátrányba kerülés után, és három gólt szereztünk - ez pozitívum. Ha ötöt kapunk, akkor nincs esélyünk itt pontot szerezni. A Bayernnek nagyszerű kvalitásai vannak a felállásokban is. Megérdemeltük a vereséget.

Mergim Berisha: Az első félidő után túl nagy volt a hátrány. Nem álltunk készen. A második félidőben négy cserét hajtottunk végre, ami új lendületet adott nekünk. Aktívabbak voltunk, de nem tudtunk úgy játszani, mint az első félidőben.

Jeffrey Gouweleeuw: Nagyon jó volt a kezdés, egy korai gólt szereztünk. Jól kezdtünk, de aztán nem ment jól. Elöl nem nyomtunk elég jól. A Bayern aztán megmutatta a minőségét. A Bayern ellen nem lehet mindent kivédekezni.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet