Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Nagelsmann az Augsburg elleni meccsről: Choupo kiesett

A Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutás után, ma már a Bundesliga következő mérkőzése következik az FC Bayern számára.

A rekordbajnok 15:30-kor az FC Augsburgot fogadja a 24.-ik játéknapon.

Nagelsmann ...

... a keretről: Choupo-Moting kiesett, neki a hátával vannak problémák, ami egy kicsit a lábizmaiba is kisugárzik. Ő nem lesz a csapatban. Egyébként néhány játékos fáradtságot jelzett: Matthijs de Ligt, Thomas Müller, Kingsley Coman, Leon Goretzka. Egyelőre nem tudom, hogy ki kezdhet majd. Holnap fogjuk eldönteni, hogy ki mennyire fitt. Néhány változtatást kell majd eszközölnünk, mert nem mindenki van 100 százalékos állapotban.

... arról, hogy kik kezdhetnek: Mindenki játszhat, aki a kispadon ült. Ha mindkét csatárt pótolnunk kell, akkor Sadio Mané, Matthys Tel vagy Serge Gnabry személyében vannak olyan játékosaink, akik helyettesíthetik őket. Leroy Sané is esélyes arra, hogy újra kezdjen. Jamal Musiala újra kezdhet, Joshua Kimmich mindenképpen. João Cancelo is jelölt a kezdőbe. Benji Pavard valószínűleg visszakerül a kezdő tizenegybe. Megfelelő minőségű játékosaink vannak, akik frissességet hozhatnak a csapatba.

... Noussair Mazraouiról: Jól teljesít az edzéseken és visszatérhet a csapatba, jó benyomást kelt. Bízom benne, hogy 100 százalékos állapotban fog visszatérni. Labdarúgás szempontjából amúgy sem felejtett el semmit. Jó dolgok rejlenek benne, úgyhogy hamarosan újra képes lesz jó teljesítményt nyújtani a játékban.

... arról, hogy milyen szerepet játszik az FC Augsburg elleni első meccs: Mind a kupában, mind az első mérkőzésen problémáink voltak azzal, ahogy az Augsburg játszott. Sosem könnyű egyből visszatérni egy Bajnokok Ligája-meccs után. A kezdeti szakasz döntő lesz. A játékstílusunkat az Augsburg által hozott - pozitív értelemben vett  hektikussághoz igazítjuk. Az általuk hozott erények bonyolulttá tehetik a játékot. Ezt az erőt kell elvennünk tőlük. Ki kell dolgoznunk egy elképzelést, hogyan tudjuk ezt megtenni. Úgy gondolom, jól felkészültünk, és nagyon jó hazai meccsünk lesz.

... ismét az Augsburgról: A vesztes meccsen egyszerűen nem voltunk ellenük jók. Nem volt meg a szükséges maximális feszültség, hogy megállítsuk az agresszív ellenpresszingjüket és a hosszú labdákkal való, meglehetősen egyszerű játékukat. A másik meccsen az Augsburg két átlövésből két gólt lőtt, mi tíz százszázalékos helyzetet kihagytunk. Nincs különösebb oka, a futballban is megvan az a véletlen, hogy kétszer egymás után kikapunk ugyanattól az ellenféltől. Az a fontos, hogy megpróbáljuk a jövőt jobbá tenni, ha már a múlt nem volt olyan sziporkázó.

... João Cancelo-ról: Jelen állás szerint a kezdőben lehetőséget kap a játékra. Ha játszik, minden jó, ha nem játszik, akkor nem boldog. Ez is normális. Mindig is jól reagált. Az egyik edzés nem volt olyan jó, de utána nagyon jól elbeszélgettünk. A beszélgetés nagyon nyitott volt, ami nagyon jót tett neki. Újra megvan az elhivatottsága a pályán. A játékát egyfajta öröm és könnyedség jellemzi, ami most újra megvan benne. Tehát feltételezem, hogy megjutalmazom őt azokért a jó benyomásokért, amelyeket az edzéseken szereztem róla. Biztos vagyok benne, hogy amit az edzéseken jól csinált, azt a meccsen is jól fogja csinálni.

... Serge Gnabryról: Jó beszélgetést folytattunk. Jó reakciót mutatott, jó meccset játszott és szép gólt szerzett. Nem számít, hogy hány percig vagy a pályán. Az a fontos, hogy jól csináld és jól közelítsd meg a dolgokat. Nagyon jó volt, gólt lőtt, és egyébként is jó benyomást keltett.

... Sané és Gnabry helyzetéről: Minden játékosnak megvan a saját karaktere. Fontos, hogy tiszteljük, elfogadjuk és kezeljük a játékosok sajátosságait. Leroy és Serge rendkívüli képességekkel rendelkezik. Sané a természete miatt szélsőséges. Mindig igyekszem támogatni őt. Nem vagyok az, aki megpróbálja megváltoztatni a játékosok karakterét. Ő az egyik legjobb játékos Európában. Szükségünk van rá. Ugyanez vonatkozik Serge-re is. Tudatában kell lenniük a képességeiknek. Mindkettőjükről elmondható, hogy fontos pillanatokban döntéshozók lehetnek.

... Lucas Hernándezről: Jó, hogy újra edz. De ez egy komoly sérülés, amihez sok időre van szükség. Még nem beszéltem az orvosokkal, de az ilyen sérüléseknél inkább passzívabb vagyok, és nem akarok nyomást gyakorolni. Nem kell sietni. Ha egészségesen tér vissza, akkor örülni fogunk neki.

... Trapattoni 25 évvel ezelőtti dühkitöréséről: Nagyon gyakran ismételték. Tisztában voltam vele. Legendás sajtótájékoztató volt.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet