Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Hivatalos: A szezon végén távozik Hermann Gerland és Miroslav Klose

Hermann Gerland és Miroslav Klose - mindketten meghatározó alakjai a Bayern München történelmének. Nagy szerpük volt az elmúlt évek, évtizedek Bayernes sikereiben. Egy korszak azonban most lezárul...

Hermann Gerland: 1990-ben kezdetem el a klubnál dolgozni, egy kisebb megszakítással együtt 25 évet voltam a Bayern München alkalmazásában. Ebben az időszakban fantasztikus sikereket tudtam átélni, és olyan nagyszerű edzőkkel dolgozhattam együtt, mint Carlo Ancelotti, Jupp Heynckes, Pep Guardiola vagy Hansi Flick.

Most viszont úgy láttam itt az ideje annak, hogy befejezzem az itteni tevékenységemet. Örökre hatalmas rajongója maradok a klubnak, ez nem is kérdés, és csak a lehető legjobbakat tudom kívánni nekik a jövőt illetően.

Karl-Heinz Rummenigge: Nem lehet eléggé kihangsúlyozni azt, amit Hermann tett ezért a klubért. Olyan sikereket köszönhetünk neki is, mint 8 bajnoki cím, 5 megnyert német kupa, 2 Bajnokok Ligája győzelem, 2 klub vb cím, 2 Európai Szuperkupa győzelem. Ezenkívül mindenképpen ki kell emelnünk a Campuson végzett munkáját, nagyszerűen bánt a fiatalokkal. Végül, de nem utolsó sorban olyan játékosokat adott ő a klubnak, mint Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Thomas Müller, David Alaba és még sorolhatnám tovább a neveket.

Azt senkinek nem kell ecsetelni, hogy ezek a játékosok mit tettek hozzá a klub történelméhez. A humora, és az egész személyisége nagyon fog hiányozni mindenki számára. Az ajtó azonban mindig nyitva fog állni a Tigris előtt, ő már örökre a Bayern család része marad.

Klose a következő lépésre készül

Miroslav Klose szerződése a szezon végén lejár, és a felek úgy döntöttek, ezt nem fogják meghosszabbítani. A Bayern München-nél szerzett tapasztalatai sokat segíthetnek számára a következő nagy lépés megtételére.

Miroslav Klose: Nagyszerű időszakot töltöttem el egy fantasztikusan profi csapatnál, minden egyes percét élveztem.

Karl-Heinz Rummenigge: Tiszteletben tartjuk a döntését, sok szerencsét és minden jót kívánunk neki a jövőt illetően. Miro 4 nagyszerű  szezont töltött anno a csapatnál játékosként, majd 2018-ban vissztért a Campusra.

A mostani idényt Hansi Flick segítőjeként kezdte, és kifejezetten sokat foglalkozott egyénileg is az összes támadóval, így nagyon fontos szerepe van Robert rekordjában. Miro egy nagyszerű csapatjátékos, és maximálisan átadta a játékosoknak a tapasztalatait, ugyanakkor most úgy érzi, készen áll egy új kihívásra.

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet