Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Pavard: Az Union játékosai szívesen kezdeményeznek párharcokat és erősek is a pályán

Az FC Bayernnek három mérkőzés van még hátra a karácsonyi szünetig. A Bundesligában egy „angol típusú” héten a vezető három csapattal találkozik a tabella jelenlegi első hat helyezettje közül. A szombati idegenbeli mérkőzésen az első ellenfél az 1. FC Union Berlin.

Az fcbayern.com a fővárosiak elleni mérkőzés előtt a Bayern védőjével Benjamin Pavardal beszélt.

Interjú Benjamin Pavarddal

Szombaton az Union Berlin ellen játszotok, a eddigi szezon meglepetéscsapata ellen. Hogyan értékeled őket?

Pavard: 2019-ben a Stuttgart színeiben játszottam ellenük. Akkor nagyon erősen játszottak. Idén, a tavalyi évhez hasonlóan, nagy előrelépéseket tettek, többek között olyan játékosokkal, mint Christian Gentner, akivel Stuttgartban játszottam. Játékosan próbálják megoldani a dolgokat, és ebben az évben ez nagyon jól megy nekik.

Mit vársz a játéktól?

Pavard: Biztosan nehéz mérkőzés lesz. Tudjuk, hogy az Union játékosai szívesen kezdeményeznek párharcokat és erősek is a pályán.

Dortmund mellett az Union rendelkezik a második legerősebb támadósorral ebben a szezonban. Mire kell figyelnetek?

Pavard: Ismerjük a tulajdonságainkat, és nem kell félnünk egyetlen csapattól sem. A saját játékunkat fogjuk játszani. Jó támadók, de mi is. Mivel erős támadókkal rendelkeznek, jól kell védekeznünk az Union ellen, ha nem akarunk gólokat kapni. Érdekes mérkőzés lesz, az biztos.

Max Kruse, az Union gólkirálya nem fog játszani szombaton. Ez megkönnyíti a játékot számotokra?

Pavard: Nincsenek könnyebb mérkőzések. Mindenképpen jó játékos, már a Werder Bremennél is az volt. Sok gólpasszt ad és gólokat is szerez, így biztos, hogy veszteség az Union számára, ha nincs ott. De nem mondanám, hogy a játék könnyebb lesz, ha nincs ott. Biztos, hogy helyettesíteni fogják. Nem csak egy játékosra kell koncentrálnunk, hanem az egész csapatra. Futballozni fogunk, hogy megnyerjük ezt a játékot.

 

 

Fordította: Liszátz Péter

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet