Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

10 tény az FC Bayern BL-győzelméről

A Bayern triplázott a hosszabbra nyúlt és kissé kacifántos 2019/20-as szezonban. A sikerhez nehéz szavakat találni, beszéljenek hát a számok! Íme 10 fontos tényező, mely hozzájárult Hansi Flick és csapata eredményeihez.

1. A tökéletes szezon

Az első csapatként nyerte meg minden mérkőzését a címhez vezető úton a legfontosabb európai klubversenyek történetében. Zsinórban 11 győzelemmel Hansi Flick csapata a BL történetének leghosszabb sikerszériáját is magáénak tudhatja.

2. Kétszer csak a Barcelona tudott triplázni

Az FC Bayern (2013, 2020) az FC Barcelona (2009, 2015) mellett az egyetlen csapat, mely kétszer is triplázni tudott; megnyerve a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját egy szezonon belül.
Az FC Bayern 6. BL-győzelmét ünnepelhette, ezzel az FC Liverpool csapatával állnak a tabella harmadik helyén. Őket csak az AC Milan (7) és a Real Madrid (13) előzik meg.

3.  500 gól a címig

Kingsley Coman győztes gólja a PSG elleni döntőn volt az 500. találata az FC Bayernnek a Bajnokok Ligája bevezetése óta – és ennél jobb alkalom nem is lehetne egy ilyen jubileum ünneplésére.

4. Érdekesség Coman góljával kapcsolatban

És ha Comant a gólja nem tette volna még halhatatlanná, egy másik, ritka rekordról is gondoskodott. A 24 éves francia játékos a Bajnokok Ligája történetének legmagasabb mezszámával (29) lőtte a győztes találatot. Az előző rekord Thomas Müller nevéhez fűződik, aki a 2012-es döntőben, a Chelsea ellen a 25-ös mezszámmal fejelte a kapuba a labdát.

5. Gólok, gólok, gólok

A német rekordbajnok a Bajnokok Ligáját 43 lőtt góllal zárta – 18-cal több, mint bármely más csapatnál a tornán. A második helyen a Paris Saint-Germain áll, 25 góllal.
Átlagosan 3,9 gólt lőtt a Bayern mérkőzésenként, a Bajnokok Ligája történetében ez az átlag még egyetlen másik csapatnak sem sikerült.

6. A Bajnokok Ligája történetének legjobb csatárduója

A bajor csapat támadóerejében nagy szerepet játszott a gólkirály, Robert Lewandowski (15 gól), és Serge Gnabry (9), akik a Bajnokok Ligája történetének legveszélyesebb támadóduójának számítanak.

7. Flick alatt megállíthatatlanok

Ennek a hihetetlen sorozatnak egyszerűen nincs vége. Az FC Bayern 30 tétmérkőzés óta veretlen (29 győzelem, 1 döntetlen). Legutóbb ez a sorozat 21 győzelem volt – mely a német profi futball jelenlegi rekordja.

8. Flick, Ferguson, Guardiola, Heynckes és társai

Még 10 hónapja sincs, hogy Hansi Flick lett az edző – de már is a világfutball nagy nevei között szerepel. Sir Alex Ferguson (1999, Manchester United), Pep Guardiola (2009, FC Barcelona), José Mourinho (2010, Inter Milano), Jupp Heynckes (2013 FC Bayern) és Luis Enrique (2015, FC Barcelona) ő a 6. edző, aki a Bajnokok Ligája bevezetése óta triplázni tudott.

9. Kevesebb, mint egy hónap a következő címig

Még 28 nap, és Manuel Neuer és társai új címért küzdhetnek. A BL-győzelemmel kvalifikálták magukat az UEFA Szuperkupára, ahol az FC Sevilla ellenfeleként, szeptember 24-én a budapesti Puskás Arénában léphetnek majd pályára.

10. Az örökifjú Thomas Müller

Thomas Müllernek ez volt a 4. Bajnokok Ligája döntője karrierje során. Ezzel beérte korábbi csapattársát, Toni Kroost a ranglistán.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet