Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Visszatekintő: Gála Gladbachban

Az őszi mérkőzésen a Bayern München csúfos, 3-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Borussia Mönchengladbach ellen. De nem csak a Bayern revans-vágya miatt volt ígéretes a találkozó, hanem amiatt is, hogy a „csikók” az első 9 hazai bajnoki mérkőzésüket megnyerték – ennek ellenére az utóbbi kettőn nagy arányú vereséget szenvedtek. Most, a mérkőzés után elmondható, hogy a Bajorok az idei szezon talán legjobb formáját mutatva gáláztak a Borussia-Parkban.

A Borussia Dortmund augsburgi vereségével most a nemrég még 9 pontos hátrányban lévő Bayern a pontok tekintetében beérte a BVB-t.

Javi a kulcsember

Remek csapatmunkának lehettünk szemtanúi, minden egyes játékos kivette a részét. Robert Lewandowski vitathatatlanul kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de talán Javi Martinez járult hozzá ismét leginkább csapata sikeréhez.

A spanyol megint csak mindent beleadott, hogy a Gladbach tehetséges középpályásainak területeit a lehető leginkább lezárja. Javi már a Liverpool ellen is valóságos falat képezett a pályán, a Hertha ellen sorsdöntő gólt szerzett, most pedig mindössze 2 perc játék után juttatta előnyhöz csapatát.

Martinez újra nagyszerű formában van, ha ezt meg is tudja tartani, az nagy segítségére lehet Niko Kovacnak a taktikai összeállítás során.

A könyörtelen Bayern

Ha egy dolgot kéne megnevezni ami idén hiányzik a Bayern játékából, az a legendás könyörtelenségük. Az akaraterő, hogy ne csak túljussanak egy-egy ellenfélen, hanem földbe döngöljék azokat. A Mönchengladbach ellen erre a klasszikus kíméletlenségre láthattunk példát.

Egy másik napon akár egy tucat gólt is lőhettek volna a Bajorok. Helyzetekből nem volt hiány, és ha nem Yann Sommer áll a hazaiak kapujában, számukra sokkal rosszabbul is alakulhatott volna a mérkőzés. Sommer mindent megtett, számos remek védést mutatott be, köztük Lewandowski több lövését is hárította.

Talán a korábbi müncheni mérkőzés miatt volt, „helyre akarták tenni” a Gladbachot, miután 3 pontot raboltak az Allianz Arenából. Bármi is volt az ok, ami ösztönözte őket, ez az a Bayern München volt, amit régóta hiányoltunk.

Újra az élen

Nem is olyan rég, a Dortmund még 9 pontos előnnyel állt a tabella első helyén. Kritikusok és sportszakértők szinte már bajnokként kezelték a sárga-feketéket, a Bajoroknak pedig esélyt sem adtak a visszatérésre. Viszont ahogy befordultunk a szezon célegyenesébe, visszatért az egyensúly.

A dortmundi edző, Lucien Favre körüli felhajtás lecsillapodott. A hangok, miszerint Paco Alcacer Lewandowskit túlszárnyalva gólkirály lesz, elhallgattak. A Bayern szurkolók, akik túl hamar elítélték Niko Kovacot, most eltűntek.

De a munka még nem ért véget. Valójában még csak most kezdődik. A Bayern beérte a táblázaton riválisát, a következő lépés, hogy meg is előzzék őket. Az április elején sorra kerülő Der Klassiker minden kétséget kizáróan hatalmas összecsapás lesz.

Ha mindkét együttes megtartja jelenlegi formáját, a Bayern győzelme a bajnoki cím sorsát is megpecsételné. De ne essünk bele abba a hibába, hogy már idő előtt odaítéljük egy csapatnak a trófeát – még hátravan 10 mérkőzés.

 

Fordította: Regős andrás

Forrás: www.miasanrot.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet