Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Teljesítettük a házifeladatot, csapat nagyszerűen működött

Az 5: 1-es győzelemmel a Borussia Mönchengladbach ellen a Bayern feltette az íre a pontot. Ez volt a legjobb meccs , amit ebben a szezonban játszottunk a Bundesliga-ban. Niko Kovač a mérkőzés után nagyon elégedett volt.

“Meg akartuk csinálni a házifeladatot, de a játékunkban még mindig volt hiba,”

– mondta Manuel Neuer.

A mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Niko Kovac: “Nagyon örülök a teljesítményünknek, egy-két célt tűztünk ki magunk elé, és sikerült őket teljesítenünk. Ez volt a legjobb mérkőzés amit ebben a szezonban játszottunk a Bundesliga-ban. Behoztuk a lemaradásunkat, és most minden újra nyitott. A bajnokí cím nem válik valósággá, mert még mindig van néhány akadály előttünk. De elég motiváltak vagyunk. A csapat nagyon jól működik. Jó hangulat van az öltözőben. A csapat éhes a sikerre.

Manuel Neuer: “Meg akartuk csinálni a házifeladatot, és törleszteni a müncheni meccs miatt. Meg akartuk nyerni a mérkőzést. Az első 20-30 percben látható volt, hogy akarjuk a győzelmet. Az első félidőben sikerült elérnünk a célunkat. De természetesen nagyon elégedettek vagyunk az 5: 1-el. Kezdettől fogva bátran játszottunk, járattuk a labdát, hogy lehetőségeket teremtsünk. Nem vagyunk még az első helyen, de ez a játék biztató. Messze még a szezon vége. Nyugodtnak kell maradnunk, és mindent megteszünk, hogy újra bajnokok lehessünk. ”

Thomas Müller: “Nem emlékszem arra, hogy mikor nyertünk itt ekkora különbséggel utoljára. Boldogok vagyunk, hogy nyertünk. Nagyon lendületesen játszottunk, sok hatalmas lehetőségünk is volt. Télen nem gondoltuk volna, hogy még mindig lesz esélyünk a salátástálra. Nyilvánvalóan jobb a formánk, mint ősszel. Most minden kezdődik elölről.

Dieter Hecking (M’Gladbach edzője): Ha az állás 2 perc után már 0:1 a Bayern ellen, akkor onnan mindig nehéz visszajönni. Át akartunk venni a játék irányítását, ezáltal több rizikót kellett vállalnunk. Utána jött a szépítő gól, és a szünet után ugyanúgy akartunk mindent folytatni, de nem voltunk méltó ellenfelei a Bayernnek. Ezt a felelőtlenséget nem lehet megmagyarázni. Ez egy megérdemelt vereség volt.

Yann Sommer (kapus, Bor. M’Gladbach): “Teljesen átaludtuk az első 20 percet. Ez nem magyarázható meg. Ha ilyen rövid idő alatt az eredmény 0-2, akkor utána nagyon nehéz visszajönni a meccsbe egy ilyen erős csapat ellen. Nagyon sok eladott labdáink és rossz passzaink voltak. A Bayern ma nagyon jól játszott.

 

Fordította: Muzsay Márk

Forrás: www.fcbayern.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet