Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel: Fizikailag is fel kell venni a versenyt a Bochummal

A Manchester United legyőzését követően máris itt a következő feladat: a mai nap folyamán a Bochum látogat az Allianz Arénába.

Nézzük mit vár a mérkőzéstől csapatunk vezetőedzője, Thomas Tuchel.

Tuchel ...

... a lehetséges rotációról: Mindig gondolok a rotációra. Várnunk kell, és majd meglátjuk, hogy ki áll készen a játékra. A tegnapi visszajelzések alapján mindenki jól érzi magát. Mindenki bevethető, de ez nem jelenti azt, hogy mindenképpen változtatni kell a csapaton. Tisztelnünk kell az ellenfelet, a Bochum nagyon jó formában van. Rendkívül intenzív a játékuk, éppen ezért meg kell találnunk a megfelelő ellenszert. Fel kell készülnünk fizikálisan, rengeteg sprint és párharc lesz.

... de Ligt-ről: A középhátvédeket nem szokták gyakran cserélgetni. Minden játékossal minden nap beszélünk. Matthijs teljesen megérdemli, hogy játéklehetőséghez jusson. Jó formában van, persze neki ez nem elég, de ő egy igazi csapatjátékos. Mindenkinek készen kell állnia. Matthijs is ezt csinálja szóval minden rendben van.

... Julian Nagelsmann kinevezéséről: A tiszta dolgok mindig a legjobbak. Nem kérdés, Julian egy világklasszis edző. Korábban is voltak már nagyszerű edzői a válogatottnak, és a tiszteletet mindenki megérdemli. Azt gondoltuk, hogy Hansi irányítása alatt egy kiváló hazai Európa Bajnokság vár majd ránk. Most ugyanezt gondolom Julian irányításával is.

... a védekezésről: Mindenkinek ki kell vennie a részét. Dupla hatossal is játszhatunk és akkor talán kevesebb gólt kapunk. Mindig ez a célunk. Az United ellen kapott gólok rendkívül bosszantóak voltak. Igyekszünk továbbra is stabilok maradni, de azt is el kell ismerni, hogy az előző két meccsen nagyon erős ellenfelek ellen játszottunk.

... Mathys Tel-ről: Ez egy optimális helyzet. Mathys 18 éves és nagyon fontos szerepet játszik a csapat életében. Az, ahogyan a dolgokat kezeli, egyszerűen fantasztikus. Mindig egy kiváló opció a játék felpörgetésére. Fontos, hogy tiszta fejjel tudjon gondolkodni. Az természetes, hogy egyre többet akar. Készen kell állnia, ugyanakkor türelmesnek is kell lennie. Lehet, hogy holnap megkapja a lehetőséget. Rengeteg fronton harcolunk, és nagyon örülünk neki, hogy ilyen komolyan számolhatunk vele.

... Mazraoui-ról: Harcolnia kell és megkapja a lehetőséget. A tehetsége és az inteligenciája önmagáért beszél, egy igazi top játékos.

... Sané-ról: Magabiztos, amit akar, azt meg is csinálja. Fizikálisan olyan, mint egy gép, eszméletlen mennyiségű sprintet képes teljesíteni. Kiváló a gondolkodásmódja, a testbeszéde. Ez az ő szintje, ahol most játszik. Persze mindig van hová fejlődni. Leroy most élvezi a játékot, és érzem rajta, hogy folyamatosan fejlődni akar.

... Thomas Müller-ről: Nagyon pozitív. Thomas nem egy csendes játkos, az edzéseken és a mérkőzéseken is folyamatosan igyekszik irányítani a csapatot. Tapasztalatából és természetéből fakadóan rendelkezik egy lazasággal. Egyszerűen egy utánozhatatlan karakter, aki mindig veszélyes a 16-oson belül. Megérti a dolgok jelenlegi állását, és ez nagyon örömteli számomra.

 

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet