Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel a Leverkusen meccs előtt: Jo Kimmich játéka kérdéses

Thomas Tuchel vezetőedző a Leverkusen elleni mérkőzés előtt nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Tuchel ...

... a keretről: Jo Kimmich játéka kérdéses, Eric Maxim Choupo-Motingra pedig még mindig várunk. Jamal Musiala nem volt a válogatottal. Enyhe kellemetlenségek voltak a hátával. Az utóbbi időben fájdalommentesen edzett. Ha ez így marad, akkor holnap ott lesz a keretben.

... csapatról: A véleményem a témában nem változott. Jó meccset játszottunk a Gladbach ellen. Abszolút versenyképesek vagyunk. De a keretről már eleget beszéltünk.

... a válogatottból visszatérőkről: A német játékosok jó teljesítményt nyújtottak Franciaország ellen. Eddig csak röviden láttuk őket, ez a szokásos. A mi feladatunk az, hogy a lehető legjobban felkészítsük őket a mérkőzésre. A fiúk ma délelőtt szabadnaposak voltak, este taktikailag edzünk, és felkészítjük a fiúkat Leverkusenre. Az elmúlt két hétben minden játékos más csapatban játszott. Most a szezon úgymond kezdődik elölről. 

... Leon Goretzkáról: Leon Goretzka jól beilleszkedett a szezonba. Nagyon pozitív, nagy valószínűséggel holnap is ő fog kezdeni nálunk. 

... az ellenfélről: A Leverkusen egy nagyon erős csapat, és nagyon jó edzője van. Nagyon homogének és nagyon jó szinten játszanak. Nagyon várom már az esti mérkőzést. Ez egy méltó környezet ehhez a mérkőzéshez. Mi vagyunk az a két csapat, amelyik három győzelemmel kezdett. Készen állunk majd arra, hogy a legjobb oldalunkat mutassuk, és megpróbálunk nyerni.

... Matthijs de Ligtről: Szükségünk volt Matthijsra a hatoson, mert Konrad Laimer jobbhátvédként játszott. Matthijs jó munkát végzett. Mindenkire szükségünk van, talán néha szokatlan pozíciókban. Dayot Upamecanóval és Minjae Kimmel küzd a kedvenc posztján a helyéért.

... a nemzetközi szünet alatti edzésekről: Csak két játékos volt, Bouna Sarr és Leon Goretzka. Aztán hétfőn csatlakozott hozzánk Alphonso Davies. Több voltunk edzők, mint játékosok. Kitakarítottam az irodámat és az íróasztalom (nevet). Erre is szükség volt. Megterveztük a következő heteket, és volt egy kis szabadidőnk is. Mostantól kezdve a télig belelendülünk.

... az Oktoberfest látogatásáról: Teljesen fel vagyok szerelve. A vádlimelegítők kimaradnak, mert nincsenek vádlik (nevet). Háromszor kellene nyernünk, különben keserves látogatás lesz a Wiesn. A nemzetközi szünet után fontos, hogy ismét mindenki kövesse az elveinket. Most három hazai meccsünk van egymás után. Holnap fontos, hogy megtegyük az első lépést.

... a német válogatottról: Thomas Müller gólja és Rudi Völler kispadon ülése vissza a gyökerekhez volt. Ezen jót nevettünk Thomasszal. De ez nem az én témám. Az illetékesek meg fogják találni a megoldásokat. Valamit tenni kell a német futballban. Nem elég, ha megnyerünk egy meccset. Fordulatnak kell bekövetkeznie. Mi mindent megteszünk a klubfutballban, hogy a német labdarúgás ismét a helyes irányba mozduljon el.

... az átigazolási bizottsággal folytatott tárgyalásokról: Most Christoph Freund ott van, minden nap eszmecserét folytatunk sporttémákban. Ennek így kell lennie.

... Kane-ről a leverkusen-i Boniface ellen: Victor Boniface egy teljesen más típusú csatár, mint Harry Kane. Pontosan ez a játékos és ez a személyiség az, amire szükségünk van. Többet fogunk tenni azért, hogy még jobban beépítsük őt a játékunkba. Boniface tökéletesen illik a Leverkusenhez. Lenyűgöz az erejével. Megtaláltuk a tökéletes középcsatárt számunkra. Meg kell állítanunk a Leverkusen váltási pillanatait, és fizikailag kell ellenük védekeznünk, többek között Boniface ellen is. 

... az edzőről, Xabi Alonso-ról: Az ő útja nagyon sikeresen fog folytatódni. Már játékosként is sejteni lehetett, hogy jó edző lehet belőle. Játékosként sokat tanultam tőle a futballról, figyeltem őt. Mindenhol meghatározó személyiség volt. Természetes kisugárzása és nagyszerű várakozása volt. Alig várom, hogy találkozzam vele.

... Manuel Neuerről: Manu nagyon közel volt, de aztán vádliproblémái voltak a másik lábán. Még mindig futóedzésen van. Úgyhogy egyelőre óvatosak vagyunk. A terv az, hogy a jövő héten elkezdi a kapusedzéseket, és a jövő hét utáni héten újra nekifut a csapatedzésnek. De ő és mi is nagyon pozitívan állunk hozzá. Ki kell várnunk és meglátjuk.

... a következő feladatokról: Minden ellenfélnek más a stílusa. Most vissza kell találnunk a saját és a csapat ritmusába. A Leverkusen nagyon jól kezdett, és ötfős hátsó sorral játszanak. A Manchester United nagyon másképp játszik, Erik ten Hag alatt más a megközelítésük, négyfős hátsó sorral játszanak. A Bochummal és a Uniteddel azonban még nem is tartok a felkészülésnél, az edzői stábom már nagyon sokat készült, de a teljes fókusz most egyelőre Leverkusenre összpontosít.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet