Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Tuchel: Hatalmas feladat lesz innen fordítani

A Manchester City elleni első mérkőzésén elszenvedett 3-0-s vereség után az FC Bayern előre tekint.

"Nagy feladat, hogy ezt megfordítsuk. De nem adjuk fel" - mondta Thomas Tuchel vezetőedző a mérkőzés után, előre tekintve az április 19-i, Allianz Arénában rendezendő visszavágóra. "Az eredmény keserű" - összegzett Joshua Kimmich, majd így zárta: "Bíznunk kell abban, hogy a visszavágón fordítani tudunk."

Hasan Salihamidžić: A 70. percig jól játszottunk, jól tartottuk magunkat és jó lehetőségeket alakítottunk ki. Egy ilyen lövés, mint Rodrié, megtörténhet, de így is tovább játszottunk, jól kezdtünk a második félidőben, és voltak lehetőségeink. Az egyéni hibáknak nem szabadna megtörténniük, de így alakult, ezen már nem tudunk változtatni.

Thomas Tuchel: Az eredmény nem mutatja a meccs történetét. A megfelelő kerettel játszottunk. A szünet utáni első 20 percben jók voltunk, de nem tudtunk gólt rúgni. Egy távoli lövés révén kerültünk hátrányba. A reakció nagyon jó volt, a második félidőben még jobb. Megpróbáltuk a saját oldalunkra húzni a lendületet. Természetesen most mindenki csalódott. Nem éreztem 3:0-nak, de ennyi lett az eredmény. Nagy feladat lesz ezen fordítani. De nem adjuk fel, egy meccs ottohn, Németországban az mindig különleges. Addig nincs vége, amíg nem vagyunk a zuhany alatt. Semmit nem fogunk elajándékozni.

Thomas Müller: Nehéz elemezni. Voltak olyan fázisaink a meccsen, amikor nagyon boldogok voltunk, de hiányzott a hatékonyság. A szünet után egyenlíthettünk volna. Sajnos a második félidő közepén a másik irányba ment a játék. Természetesen a végeredmény fájdalmas.

Joshua Kimmich: Ez brutális. Az első 60 perc nagyon-nagyon jó volt. Ugyanolyan lövést kaptunk, amilyet a Freiburg ellen is. Ennek nem kellett volna megtörténnie. Nem sokkal előtte megvolt a lehetőségünk, hogy Jamal révén megszerezzük a vezetést. A 2. gól után többet hibáztunk, a hibákból engedtünk néhány lehetőséget, ami korábban nem fordult elő velünk. Addig egyenlő felek meccse volt. Az eredmény keserű. Az első félidő önbizalmat adott nekünk. Megvoltak a helyzeteink, védekezésben nagyon jól álltunk, a második félidőben pedig sok helyzetet alakítottunk ki. Hittünk abban, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Láttuk, hogy lehet tartani a lépést, lehet nyerni. Megvan a bizalom a csapatban, hogy a visszavágón képesek leszünk fordítani.

Matthijs de Ligt: A bokám fáj egy kicsit, de ez normális a futballban. A Manchester Citynek jó lehetőségei voltak az első félidőben, de nekünk is. Persze kár, hogy így eladtuk a meccset. Nagyon jó ellenféllel játszottunk, de természetesen mi is jók vagyunk, nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Persze nem annyi, mint a Man Citynek, ők jobban játszottak. Össze kell tartanunk, most jön a Hoffenheim, ami nagyon fontos meccs számunkra, aztán megint a Man City, otthon. Persze a tegnapi eredmény nem jó a visszavágóra, de a futballban bármi megtörténhet. A legfontosabb, hogy együtt maradjunk, elemezzük ezt a meccset. Előre kell néznünk, mert még sok fontos meccsünk van.

Leon Goretzka: Nyilvánvalóan egyéni hibákat követtünk el, ezt mi magunk is tudjuk. Ugyanolyan gólt kaptunk, mint a Freiburg ellen, de a meccs tulajdonképpen akkor még kézben volt. Szerintem elég jó meccset játszottunk. A 2. és a 3. gól után nehéz volt újra felállni, de a végén jó volt a reakció. Próbáltunk mindent bedobni, és változtatni a helyzeten a visszavágóra. A második félidő első negyedórája szerintem még jobb is volt, mint az első félidő. Sok mindent nagyon jól csináltunk. Nem hiszem, hogy sok csapat van, amelyik ennyire dominál itt. De aztán egy-egy egyéni hiba kicsit kizökkentett minket a játékunkból. Ez megtörténhet. Tanulni fogunk belőle, felállunk, és mindent megpróbálunk a visszavágón. De ez egy siralmas kiinduló helyzet.

Így látta az ellenfél

Pep Guardiola (edző, Manchester City): A 65. percig kemény meccs volt. Megvoltak a lehetőségeink, de azokat is nehéz volt kontrollálni. Különösen a félidő után voltak lehetőségeik. A mérkőzés utolsó perceiben jobbak voltunk. Három fantasztikus gólt szereztünk, ez egy kiváló eredmény. A visszavágón ismét jó játékot kell nyújtanunk és nagyon profin kell játszanunk a továbbjutáshoz.

Rodri (középpályás, Manchester City): Nagyszerű eredmény tőlünk, és az is nagyszerű, ahogy a csapat játszott. A kulcs ma a védelem volt. Megértettük, hogyan tudunk ártani a Bayernnek. Tudjuk, hogy nem lehet mindig 80 százalékos labdabirtoklásunk, a többi csapat is tudnak futballozni. Három gólt lőttünk, de lehetett volna négy is. Nem gondoljuk, hogy már túl vagyunk rajta, megpróbáljuk megnyerni a meccset Münchenben is.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet