Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Nagelsmann a Leverkusen elleni meccs előtt: Nagy kihívás

Irány Manchester! Az FC Bayern az angol bajnok Manchester Cityvel találkozik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A sajtótájékoztatón szó volt a BL sorsolásról és a Leverkusen elleni összecsapásról.

Nagelsmann ...

... BL-sorsolásról: Az edzői stábbal együtt néztük a sorsolást. Egy igazi kihívás.. Ha a végén megnyerjük a címet, akkor senki nem mondhatja majd, hogy szerencsénk volt. Egy kemény csoportkörös küzdelmen vagyunk túl, aztán jött az egyenes kieséses szakaszban a PSG. A Real tavaly hasonló cipőben volt, mi is ilyet akarunk. Sok energiát és nagy várakozást merítek a sorsolásból. Jól felkészülünk, és mindannyian nagyon várjuk már.

... Pep Guardioláról: Sok meccsét láttam a Barcelonánál, a Citynél vagy a Bayernnél is. Soha nem másoltam edzésformát egy edzőtől sem. Pep csapatai szórakoztatóak. Az ő elképzelése a futballról nagyon támadó jellegű, a csapatai sokat birtokolják a labdát. Mindig is élveztem nézni a meccseit.

... arról, hogy egyértelmű cél a negyeddöntőbe jutás: Tavaly a negyeddöntőben is nagyon felfokozottak voltak az érzékeink. A Villarreal ellen nem sikerült jól az első mérkőzés, a visszavágón nagyon jók voltunk. Ott olyan helyzetet engedtünk meg, ami a kieséshez vezetett. Idén szeretnénk továbbjutni, mint tavaly. Ezért kell megnyernünk a City elleni meccseket.

... Erling Haalandról: Haaland egy kivételesen jó játékos, aki rendkívül veszélyes. Rendkívüli minőséggel rendelkezik a sebesség és a fizikalitás tekintetében. Jó futójátékot mutat, és kellemetlen ellene játszani. De nekünk is vannak nagyon jó támadójátékosaink, a Citynek is sok más jó játékosa van.

... a Leverkusen elleni párharcról: A Leverkusen legyőzéséről van szó. Nem dőlhetünk hátra és nem lazíthatunk. A legjobb formában lévő játékosokat hozom be, függetlenül attól, hogy kit fenyeget sárga lap vagy sem. Nem lehet mindig megelőzni a sárga lapot. De a játékosaim elég intelligensek, ahhoz, hogy ezt is tudják kezelni.

... a  Leverkusen elleni keretről: Choupo kiesik. Hátfájdalma van, nem tud játszani. Edzeni sem tudott. Majd meglátjuk, mennyire lesz fitt a jövő héten. Jelenleg problémái vannak a hátával. Mathys Telnek volt egy kis keményedés a combjában. Ez nem súlyos. Arra számítok, hogy a többiek mindannyian bevethetőek lesznek. 

... a válogatottról: A válogatott formája nem ragad át ránk. A most kiesett német csapatokban nem csak német válogatott játékosok vannak. Jó volt, hogy sok német csapat továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportkörében. Szerettem volna, ha több csapat jutott volna be a negyeddöntőbe. De nekik is nehéz ellenfeleik voltak. De ennek semmi köze a válogatotthoz.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet