Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Így zajlott a csapatbemutató az Allianz Arenában

Leírhatatlan látvány fogadta a szombati csapatbemutatón a szurkolókat: az FC Bayern 2022/23-as szezonbeli kerete teljes fényében tündöklött az Aréna gyepén ebben a tökéletes nyári időben.

Nem csak a régi ismerősök, mint a csapat kapitánya, Manuel Neuer, vagy Thomas Müller, és Joshua Kimmich, de új arcok is bemutatkoztak július 16.-án, például Sadio Mané, Ryan Gravenberch, és Noussair Mazraoui.

Neuer ígérete a szurkolóknak

A játékosok közösen léptek színre, míg Julian Nagelsmann, és edzői stábja arcán visszatükröződött az izgalom, ami az új lehetőségeket, és kihívásokat látva hatalmába kerítette őket. A vezetőségből megjelent Herbert Hainer klubelnök, Oliver Kahn vezérigazgató, és Hasan Salihamidžić sportigazgató büszkén legeltették a szemüket a csapat tündöklő új mezeken. "Elmondhatatlanul izgatott vagyok." nyilatkozott Nagelsmann.

A 2022/23-as szezon hivatalos kezdetét jelentő csapatbemutató napja az Allianz Arenában minden résztvevő számára csodálatosan telt.

Neuer egyből szavát is adta a szurkolóknak, miszerint: "Mindent megteszünk érte." Hangzottak a kapitány szavai, amint előtűnt az alagútból vörös fény, és füstfelhő kíséretében.

A nézők a stadion lelátóin - amik tisztességesen meg is teltek - hangos ovációval fogadták a kijelentését.

Azonban éljenzés csak akkor hágott a tetőfokára, mikor Mané is megérkezett a küzdőtérre, és egy tőle megszokott hatalmas mosoly kíséretében hangot adott érzéseinek: "Nagyon élvezem a mai napot. Örülök, hogy itt lehetek."

A szenegáli futballistára most az a feladat vár, hogy betöltse a távozó Robert Lewandowski mögött maradt űrt. "Egy igazán jó ember, hihetelen mentalitással." jellemezte Brazzo a klub új szerzeményét egy bajor rádió által készített interjúban. Az edzőmeccsen, a szenegáli rajongói véget nem érő ujjongása, és országuk zászlajának lengetése közepette be is mutatta legfőbb erényeit: sebesség, gólerősség, kreativitás.

Gnabry maradását is megünnepelték a szurkolók

Serge Gnabry rendszeresen bizonyosságot tesz arról, hogy mely tulajdonságaiért is van rá szükség a csapatban. A 2026-ig történő szerződéshosszabbításának élő bejelentése volt a nap egyik fénypontja.

Másutt a nézők örömmel vették birtokba az aláírt mezeket, és labdákat, vagy éppen Neuer szinte bevehetetlen kapujába próbáltak betalálni szabadrúgásokból. Mindeközben Müller, Alphonso Davies, és Kimmich a Seattle Seahawks amerikai futball-csapat képviselőivel mérkőztek meg egy kihívás keretében.

Egy szurkolói kérdezz-felelek során azt is megtudhattuk, hogy Alphonso Davies az öltöző lemezlovasaként is megállja a helyét, és Gnabry öltözködési stílusát tartják a legjobbnak. Az este folyamán az FC Bayern U19-es csapata 4:0-s győzelmet aratott az FC Bayern World Squad felett.

Az ezüst soha nem megy ki a divatból a Bayernnél, és ez nem változik akkor sem, ha arról van szó, hogy a jövőben is a lehető legtöbb kupát szeretne a klub a trófeásvitrin - már amúgy is roskadozó - polcaira pakolni.

Kahn dicsérete a keretnek

"Számomra a német bajnoki cím mindig hatalmas elismerés. Most azonban a megszokás elleni küzdelemről van szó. Kiemelkedően minőségi, rugalmas keret áll rendelkezésünkre. Mindenki eltökélt szándéka, hogy emeljük a lécet, és több címet gyűjtsünk be, mint az előző szezonban" - jelentette ki Kahn.

A vezérigazgató magabiztosan állítja, hogy a csapat véghez is tudja ezt vinni: "Azzal, hogy zsinórban 10. alkalommal bajnokok lettünk, valami igazán különlegeset értünk el. Döntő fontossággal bírt a motiváció fenntartása, és az egyértelmű eligazítás. Biztos vagyok benne, hogy az idei szezon is sok élményt tartogat majd számunkra."

A keret mélysége "számos lehetőséget rejt" az egykori kapus szerint: "Mindenki számára érdekes, és izgalmakkal teli idény előtt állunk. Ilyen szintű rugalmassággal könnyen képesek leszünk meglepetést okozni."

Az átigazolási politikát is dicséret illeti

Hainer, aki "hatalmas elismeréssel illete az átigazolási politikát", szintén beszélt a jövőről, és kihangsúlyozta: "Jelentős trófeákra számítunk. Optimistán tekintek az új szezonra."

Salihamidžić hozzátette: "Hálás vagyok Herbert Hainernek, és a komplett vezetőségnek a rengeteg támogatásért. Módosult a keretünk korosztályos felépítése, és így véleményem szerint bizakodóan nézhetünk a következő idény elé. Büszkék lehetünk a csapatunkra. Sok sikert, és szerencsét kívánok a játékosainknak, és az edzői stábunknak. Nagy reményeink vannak a jövővel kapcsolatban."

A csapatbemutató az Allianz Arenában nem csupán szórakoztató, de érzelmes is volt. Már szinte kézzel fogható lázban égünk a 2022/23-as szezonstartra készülve.

Úgyhogy pack ma's!

 

 

 

Fordította: Dunai Zita

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet