Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Kimmich: Célünk a VB-cím elhódítása

A Fan Club Nationalmannschaft tagjai között bocsátják szavazásra minden évben, azt, hogy ki kapja az Év Válogatott Játékosa díjat. Az elismerésre legméltóbbnak 2021-ben Joshua Kimmich bizonyult.

Ezúttal a DFB.de készített interjút az FC Bayern 26 éves középpályásával, amelyben szóba került ez a díj, és a 2022-re kitűzött céljairól is beszélt.

Kimmich Úr, a 2021-es évben nagyon sok dolog történt: először is, az egész évet áthatották a világjárvány hatásai. A nyár folyamán került megrendezésre az EB, aminek sajnos a Német Válogatott már a nyolcaddöntőkben búcsút kellett intenie. Ezután új korszak kezdődött a Nemzeti Csapat életében: új szövetségi kapitányt neveztek ki a csapat élére. A kinevezése utáni időszakot egyből hét győzelemmel indították. Mivel Ön a kivételesen kreatív motivációs sorairól ismert: Milyen hashtaggel illetné a 2021-es évet?

Kimmich: #higyjmagadban

Most egy kicsit részletesebben, kérem: Hogyan értékelné a tavalyi esztendőt?

Kimmich: Nagy álmokkal indultunk el az EB-re, ahonnan sajnálatos módon csalódottan kellett távoznunk már a nyolcaddöntők során. Ez egyáltalán nem szerepelt a terveink között, és a csapatban is sokkal több potenciál volt. Ez minden bizonnyal rányomta a bélyeget a Válogatott 2021-es évére. De a csapat fejlődése, és a legutóbbi meccsek megmutatták azt az utat, amelyen tovább kell mennünk, és én teljesen biztos vagyok benne, hogy ezt meg is fogjuk tenni.

Ön kapta az Év Válogatott játékosa díjat, 2017 után második alkalommal. Mit jelent Önnek a legjobbak legjobbjának járó kitüntetés?

Kimmich: A díj azért különösen fontos számomra, mert a szurkolók dönthetik el, hogy ki kapja azt. Ezúttal is szeretném őszintén megköszönni, hogy idén én részesülhettem ebben a megtiszteltetésben.

A 2021-es évben Hansi Flick indította el újra a Német Válogatottat a sikerhez vezető úton, ez pedig nem is akárhogyan sikerült. Az első hét meccset, amelyet az új szövetségi kapitány irányítása alatt játszottak, mind megnyerték, ami pedig új rekordot jelent. Ezzel igen ígeretesen zárták az évet, nemde?

Kimmich: Ez egyértelmű, de a jövőben is rajta kell maradnunk ezen a bizonyos úton, a céljaink elérésének érdekében, és azért, hogy továbbra is méltóan tudjuk képviselni Németországot a futball világában. Mindegy, hogy éppen a VB-n, a NL-ben, vagy egy barátságos mérkőzéseken játszunk. Azon kell dolgoznunk, hogy ezeket a célokat elérjük, és 2022 végén egy sport szempontjából rendkívül sikeres évre tekinthessünk vissza.

A 2021-es év már elmúlt - most pedig egy új kezdődik, ami szintén történelmet fog írni. 2022-ben rendezik az első téli Világbajnokságot. Mit vár Ön, és a csapattársai a Katari VB-től?

Kimmich: Jelen esetben egy Világbajnokságról van szó, és szeretnénk minden adandó lehetőséget megragadni, és kihasználni, annak érdekében, hogy a végén elmondhassuk: mi nyertük meg a tornát. A legutóbbi alkalommal nem tudtuk ezt megtenni, de ezúttal szeretnénk helyrehozni a 2018-as botlásunkat. Hihetetlenül sok potenciál rejlik a csapatban, amit a pályán is meg szeretnénk mutatni.

 

 

 

Fordította: Dunai Zita

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet