Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Flick: Visszatértünk

A hetedik meccsen hetedik győzelemmel sikerült az év vége: Hansi Flick válogatott edző elégedett lehet az örményországi 4:1 után.

A német válogatott megvalósította edzője céljait, és megszerezte a 27 pontot a vb-selejtező J csoportjában. A jereváni meccs után Flick beszélt az eddigi meccsekről és a gólokról.

Kérdés: Hogyan értékeli az év végi győzelmet?

Hansi Flick: Elértük a kitűzött 27 pontot. A csapat vidáman és vidáman játszott. A csapat akarja. Ez igazán nagyszerű. Elégedett vagyok, és csak gratulálni tudok a csapatnak.

Kérdés: Milyen osztályzattal adnád meg a csapatod az első hét meccseden?

Flick: Van még tennivalónk, sokat fejlődhetünk. De ez teljesen normális, hiszen nem volt sok időnk edzeni. De jó úton haladunk.

Kérdés: Néhány játékost nélkülözni kellett. Kik a szakasz győztesei?

Flick: Sok név felmerült már. Az egész csapat jó munkát végzett. Az új játékosok is, akik csatlakoztak. Ez az egyik dolog, ami tetszik. Mindenki szeret válogatott lenni, és szeret a csapat tagja lenni. Családias hangulat uralkodik. Ezt már korábbról is tudtam. Örülök, hogy most újra átélhetem és érezhetem.

Kérdés: Az Ön érkezése előtt Jonas Hofmann nem játszott túl fontos szerepet. Hogyan élte ezt meg?

Flick: Nagyon intelligens és labdabiztos játékos, jó sebességgel. Ha visszanézzük, hogyan készítette elő az 1-0-t, és a gólt is, megszerezte, az nagyon jó és okos volt. Ez az, ami megkülönbözteti Jonast. Ott van, ahol gólok születnek. Elképesztő minőségű.

Kérdés: Az ellenfelek még nem tartoztak a top kategóriába. Németország ismét készen áll arra, hogy ismét nyerni tudjon az igazán nagy ellenfelekkel szemben is?

Flick: Minden pozícióban kiváló minőségű játékosokkal dolgozunk. Minden poszton van két-három játékosunk, akiket korábban kétségbeesetten kerestünk. Például Adeyemi és Nmecha. Jóéhány poszton top játékosaink is vannak. Ha az elmúlt két év Bajnokok Ligája döntőjét megnézték, akkor láthatták, hogy sok német játékos volt a pályán. Hiszem, hogy jó minőségűek vagyunk. Nem kell szégyenkeznünk. Abban is hiszek, hogy erősebb ellenfelekkel szemben is tud fejlődni a csapat. A meccsek megmutatták, hogy visszatértünk. Azzal is, ahogyan focizunk.

Kérdés: Tudna egy kicsit előre tekinteni a következő lépésekre, és némi útravalóval szolgálni?

Flick: Van egy vagy két kérésünk a tesztmérkőzésekre. Az a célunk, hogy márciusra igazi nagy kaliberekké váljunk. Egész évben figyelemmel kísérjük a játékosokat. Egyelőre békén hagyjuk őket, ha már a klubjukban vannak. A klubjukra kell koncentrálniuk. Megnézzük, mit mutatnak. Örülünk, hogy bő a keretünk.

Flick: Csak gratulálni tudok a csapatomnak!

Sikeres lezárás: A folyó naptári év utolsó nemzetközi mérkőzésén a német válogatott három pontot szerzett. Örményországban a DFB csapata nem mutatott gyengeséget, és 4:1-re (2:0) nyert. Hansi Flick válogatott edző ezzel tovább növeli rajtrekordját – hét győzelmet még senki sem ért el kezdésként.

Hansi Flick: 4-1-re nyertünk, és elértük a kitűzött célt, a 27 pontot. Nem minden ment jól, de az, ahogyan futballoztunk, az igazán nagyszerű. Látható, hogy a csapat mindig előre akar játszani és lehetőségeket teremteni. Nagyon jól védekeztünk, aztán kapunk pár kontratámadást, ez normális. Tudjuk, hol kell fejlődnünk, de még van idő. Boldog vagyok a csapattal. Most hét meccset nyertünk, így csak gratulálni tudok a csapatomnak. Az, hogy a csapat ennyire élvezi a játékot, jó előfeltétel nekünk, edzőknek.

Thomas Müller: Összességében sikeres szereplés volt számunkra. Nem volt olyan gólzáporos fesztivál, mint Liechtenstein ellen, de jól elvégeztük a munkánk. Az 1-0-s győzelem fontos volt számunkra, és nagyon jól játszottuk. Koncentráltak és elkötelezettek voltunk. Ez egy sikeres következtetés. Szeptemberben új korszak kezdődött el. Ez 2006 óta nem történt meg Németországban. Látható, hogy az elmúlt három hónapban jól teljesítettünk. Ezt szeretnénk folytatni. Nem számít, ki van a pályán, mindenki teljes szívvel ott van, és mindenki teszi a dolgát. Még nem voltak hatalmas kaliberek az ellenfeleink, de így is nagyszerű mérkőzéseket játszottunk. Ezzel pozitívan kezdhetjük az új évet. Elégedettek vagyunk.

 

 

 

Fordította: Utassy Roland

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet