Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Gnabry: Nagyon várom az első tornámat

A másodedző, Marcus Sorg és a támadó sokoldalú játékos, Serge Gnabry vettek részt a német válogatott képviseletében a kedd délutáni sajtótájékoztatón, mely során beszéltek a Dánia elleni felkészülési mérkőzésről is.

Serge Gnabry ...

... az első nagy tornájáról: Nagyon várom, hogy az első tornámon játszhassak a válogatottal. Az itt eltöltött napok és az edzések nagyon jók, élvezetesek. Jó csapatunk van, és nagyon várjuk a Dánia elleni mérkőzést, de a Franciaország ellenit is.

... a nézők lehetséges visszatéréséről az EB-re: Csodálatos lenne. Azt hiszem, láthattuk, milyen hangulat volt a Bajnokok Ligája döntőjén. Játékosként nem tudjuk befolyásolni a döntést, csak reménykedhetünk ebben.

… a német támadókról: Ha nincsenek klasszikus csatárok elöl, akkor természetesen más játékról van szó, de támadásbn annyi minőségünk van, hogy nem aggódom amiatt, hogy nem leszünk elég jók. Mindenki mindent megtesz a csatár pótlásának érdekében, meglátjuk, mi fog történni.

… a helyzetkihasználásról: Az egyetlen módja ennek javításánra, az edzéseken a rengeteg lövéssel az önbizalom növelése. Ezen dolgozunk.

saját szerepe és kedvenc posztjáról: Örülök, amikor elöl játszhatok. Az, hogy hol játszom, nem számít, amíg nem a védekezésben van. Megpróbálok bejutni olyan területekre, ahol veszélyesek lehetek. Támadásban mindenhol jól érzem magam, mert szeretek gólokat szerezni.

… Thomas Müllerről: Megérdemelte, hogy itt legyen, azután, ahogy az előző szezonban játszott. Olyan ember, aki támadásban mindig lehetővé tesz valamit, és egyike azoknak a játékosoknak, akik, ha motivációról van szó, mutatják az utat.

... a hierarchiáról a csapatban: Mindig jó, ha vannak más vezetők, tapasztalattal rendelkezők közöttünk. Fontos, hogy mindannyian összefogjunk, akkor jó dolgok jöhetnek ki belőle.

Marcus Sorg ...

... a Dánia elleni mérkőzéssel kapcsolatos elvárásokról: Amit biztosan elvárunk, hogy a csapat sok szenvedéllyel és elkötelezettséggel játsszon. Azt akarjuk látni, hogy olyan dolgokat alkalmazzunk a gyakorlatban, amelyeken dolgoztunk az edzések folyamán. El kell fogadnunk, hogy egy-két dolog nem lesz tökéletes néhány, az edzőtáborban eltöltött nap után. Szeretnénk pozitív eredményt elérni, de nem feledkezhetünk meg a hosszú távú célunkról sem. Az eredmény fontos, de ez még nem a világ vége. A jó eredmény tökéletes lenne, mert elősegíti a fejlődését és magabiztosságot.

... Dániáról: Dánia nagyon jó fejlődést mutatott, nagyon a védelmük, viszonylag kevés gólt kapnak, de cserébe sokat is szereznek. Olyan játékosaik vannak, akik közül néhányan a legjobb kluboknál és egész évben nagyon magas szinten játszanak.
Szeretem, amikor ilyen kihívással állunk szembe. Megmutatja, mi hiányzik és mik a gyengeségeink. Az ilyen meccsek jó betekintést nyújtanak számunkra.

... a konkurenciaharcról: Szerintem pozitív dolog – emeli a színvonalat. A helyekért folytatott harc inkább egyfajta luxus, mint probléma.

... a kezdőcsapatról: Időpazarlás addig tervezni, amikor még nincs együtt az egész csapat. Remélem, mindenki a rendelkezésünkre áll majd. Gondoskodni fogunk arról, hogy a lehető legtöbb cserét alkalmazzuk Dánia ellen.

... a sérült játékosokról: Toni Kroost és Jamal Musialát minden nap figyelnünk kell, holnap kezdik meg az edzést a csapattal. Leon Goretzka ma érkezett meg az edzőtáborba.

… Christian Günterről: Sok szenvedélyt és hatalmas fizikai jelenlétet hoz magával. A bal lába az egyik erőssége, mellyel jót tehet nekünk.

… Leroy Sanéról: Régóta ismerem őt, az utánpótlás csapatok óta. A komolyság és a hozzáállás szempontjából fejlődött. Mindig voltak egyéni sajátosságai, de néhány dolgot maga tanult meg, és valódi előrelépést tett. Ezt valószínűleg a környezetének is köszönheti. Nem minden játékos egyforma, ezt nem szabad elfelejteni. Mindenki különböző tulajdonságokkal, erősségekkel és gyengeségekkel rendelkezik.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet