Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Stephan Lehmann: Nem aludtunk egész éjjel

Tisztelt olvasóink, az FC Bayern aktuális podcastjában a friss BL győztes, és a stadion lelke Stephan Lehmann volt a vendégünk… íme a legfrissebb élmények, kettejük szájából…

Milyen érzés volt a feleséged, s a fiad látni?
Hihetetlen érzés, két hetet voltunk Portugáliába, s nagyon jó érzés volt most a családomat látni.

Milyen érzés volt ebben a furcsa szezonban megnyerni a Bajnokok Ligáját?
Jó kérdés, ezek olyan érzések, melyeket nem lehet leírni. Egy nappal a döntő után még nem tudod teljesen felfogni, hihetetlen pillanatok, melyeket nem lehet szavakba önteni, nagyon hálás és boldog vagyok, hogy most ünnepelhetünk.

Most délután 17:30 van… aludtál egyáltalán tegnap óta?
Ha őszinte akarok lenni, akkor nem.

Milyen volt az éjszaka?
Hihetetlen volt, az éjszakát végig ünnepeltük.

Mit szólsz Hansi Flickhez, aki megmentette ezt a csapatot?
Hihetetlen, emberileg olyan személy, akinek nagyon hálások vagyunk, s vagyok. Olyan edző, aki nekünk nagyon sokat ad, s azt, amit megbeszélünk taktikailag, mindent próbálunk a pályán megvalósítani.

Milyen volt a 2013-as évhez képest az idei BL győzelem, milyen volt szurkolók nélkül?
Természetesen más, hiányoztak nekünk a szurkolók, s ezért is voltunk extra motiváltak. Nagyon sokat dolgoztunk ebben az évben, mely nem volt egyszerű. 2-3-4 napunk volt előkészülni a meccsekre, és ez sosem egyszerű. Intenzív, s kemény volt, s ezért is vagyunk nagyon boldogok, hogy ott állunk, ahol most vagyunk.

Neymarról?
Egy olyan játékos, aki nagyon nagy nyomás és teher alatt játszik, azt gondolom, hogy az egész csapatot a vállán hordozza, figyelemre méltó, ahogyan ezt csinálja. Mindig tud mosolyogni egyet, ez nagyon fontos, mindenki szereti ezt a sportot.

Mit fogsz a következő napokban csinálni?
Jó kérdés, kis szabadság, de sajnos ezévben nincs sok…s ezt a sikert is élvezni akarjuk még.

Ünnepeltek még ma, vagy nagyon vonz az ágy már?
De még mennyire, hogy ünneplünk.

Stephan Lehmann a döntőbeli hangulatról:
“Giovane Elber, Reimund Aumann, az igazgatók, a részlegek vezetői, mindenki ott volt, s azt mondtuk, mi 25-en szerencsések vagyunk hogy itt ülhetünk, a stadionon kívül a Bayern szurkolók milliói, akiknek egy része szívesen itt lenne, de sajnos nem tudnak, az ismert probléma miatt. Nekünk kell az ő szerepüket átvenni, mi most itt szurkolók voltunk, s nekikezdtem, “Hurra Hurra die Bayern sind da” ‘Hurra Hurra itt van a Bayern!!’

Mi teszi Hansi Flicket ilyen naggyá?

Egy trénernek kell ún. szociális intelligenciával rendelkeznie. Itt nem azt kell csinálni, hogy megmondod a játékosoknak hogy mely gyakorlatokat kell megcsinálniuk, mert ezt mindenki tudja, ők szuperprofik, évek óta ezt csinálják, tudják, hogy kell edzeni, ő irányít, s elmagyaráz olyan dolgokat, melyet nem feltétlen neki kéne, de ezzel megszerzi a csapat támogatását. Ő nagyon intelligens. Ő egy olyan ember, aki a csapattal bánni tud.

Milyen volt az ünneplés?
Először mindenkinek nagyon hiányoztak a szurkolók. Persze, hangos volt a busz visszafelé, mindenki örült…de minden harmadik percben valaki mondta, hogy kár…mármint arra gondolok, hogy mindez szurkolókkal szebb lett volna. De inkább így, mint sehogy sem, mert így milliók nézhették a tv-ben. De azért megvolt az ünneplés, például Neuernek és nekem is elment a hangom, nagyon keveset aludtunk. Thiago például a táncparkett ördöge volt. Coutinhóval együtt szambáztak, de nem maradt ki Alaba, Kimmich, Davies sem. Hajnali 03:40-kor Josh a mikrofonba nem halkan énekelte, hogy Champione, Champione…

Köszönjük…

 

Fordította: Kun Béla

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet