Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Kovac: Teljesen megérdemelt volt ez a nagy különbségű győzelem

A Bayern még egyszer top teljesítményt nyújtott, akkor amikor igazán számított, a Borussia Dortmund 5-0-ás legyőzésével újra átvették a vezetést a Bundesligában. „Úgy gondolom, hogy top teljesítményt nyújtottunk ma, nagyszerű teljesítményt 90 percen keresztül.” – mondta Niko Kovac, a Bayern edzője a végső sípszó után. A csapatkapitány, Manuel Neuer is elégedett ezzel a „csúcsteljesítménnyel. Ez az első olyan nagy jelentőségű mérkőzés a szezonban, amit megnyertünk. Sokat kellett várnunk rá.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Niko Kovac: „Úgy gondolom, hogy top teljesítményt nyújtottunk ma 90 percen keresztül. Az első félidő kiváltképp szenzációs volt mindenféle szempontból. Ahogy játszottunk lenyűgöző volt. Büszke vagyok, és szeretnék gratulálni a csapatomnak emiatt. Teljesen megérdemelt volt ez a nagy különbségű győzelem. Hat meccsünk van még hátra és láthatták már, hogy mennyire gyorsan változnak a dolgok a ligában. Nagyon-nagyon nehéz mérkőzések várnak mind a Dortmundra, mind ránk, tehát nem mondhatjuk, hogy bármi is eldőlt volna.”

Manuel Neuer: „Ez egy csúcsteljesítmény volt. Mind nagyon büszkék vagyunk. Minden pozícióban jól játszottunk, elől és hátul is, és ami a legfontosabb, az a csapatmunka volt. Nagyon dominánsak voltunk. Egy jó csapatteljesítmény volt, és emiatt nagyon-nagyon elégedett vagyok. Ez az első olyan nagy jelentőségű mérkőzés a szezonban, amit megnyertünk. Sokat kellett várnunk rá.”

Lucien Favre (Borussia Dortmund edzője): „Az 5-0-ás vereséget nagyon nehéz megemészteni, de igazán megérdemelt volt. El kell ismerni, hogy ez egy lecke volt számunkra. Előttünk adódott az első gólszerzési lehetőség, ami megváltoztathatta volna a meccset. A Bayern azután dominánsabb volt, gyorsabbak és jobbak voltak. Mikor négygólos hátrányban vagy a félidőben, nehéz visszarázódni.”

Marco Reus (Borussia Dortmund csapatkapitánya): Katasztrofálisan játszottunk és katasztrofálisan védekeztünk. A Bayern egyértelműen jobb volt ma, el kell ezt ismernünk. De elemeznünk kell a mérkőzést. Nem szabadna így játszanunk egyetlen csapat ellen sem, különben mindig kínlódni fogunk. Minden percben nyomás alá kellett volna helyeznünk őket, de ez egy pillanatig sem sikerült. Előttünk adódott az első nagy lehetőség, de egyértelműen mi voltunk a rosszabbak ma.

Fordította: Jakab Norbert

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet