Amíg a Borussia Dortmund bebiztosította a második helyét az RB Leipzig elleni 2:0 után, addig az FC Bayern München, mint biztos Bundesliga bajnok folytatja menetelését.

 

FC Bayern: Rummenigge rendreutasította Müllert

 

Az SC Freiburg elleni 3-1 után Thomas Müller viccelődött a Sky-al egy interjúban. Karl-Heinz Rummenigge rendre utasította a világbajnokot, aki miután egy múlt heti ugyanazon műsorszolgáltatóval folytatott interjújában megkérdőjelezte a klub átigazolási politikáját és a koronavírussal kapcsolatos bércsökkentéseket.

 

Joshua Kimmich és Hansi Flick edző már a következő célokkal foglalkozott.

 

A sky interjú és a sajtótájékoztató összefoglalója:

Thomas Müller: „Vigyáznom kell a Sky-al”

 

Nagyon kapzsik akartunk lenni. Minden csapat sokat készül a találkozók előtt. Jelen helyzetben, úgy gondolom jól élünk a lehetőségekkel. Ez nagyon ösztönzőleg hat ránk, joggal érezzük azt, hogy aki az FC Bayern-nél játszik, annak hétről hétre ezt a szintet kell hoznia. Tőlünk mindig mindenki sikert vár és semmi más nem elfogadható. Mindenki nagyon elkötelezett ez irányba. A mai nap folyamán nagyon jól ment a játék. Kár, hogy a második félidőben nem sikerült gólt szereznünk. A helyzeteim alapján legalább egyszer nekem is be kellett volna találni.

 

.. a fiatalokról: Mindenkinek, aki a csapatba kerül, minősége van. Legyen az Mika (Michael Cuisance) Vagy Sarri. Singh, azok számára, akik nem ismerik Sarrit.

 

.. a klub átigazolási politikájának kritikájáról: Ma egy kissé másképpen kell fogalmaznom, mivel óvatosnak kell lennem a Sky-al.

 

…Bajnokok Ligájáról: Természetesen a Bajnokok Ligájában ott akarunk lenni a végjátékban.

 

Joshua Kimmich (FC Bayern München): “Egy különleges mentalitás”

 

… a játékról: Egy másodpercig sem volt kérdéses, hogy ma meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Ez egy különleges mentalitás.

 

… a csapat fent említett mentalitásáról: Bár már német bajnokok vagyunk, még mindig éhesek vagyunk a sikerre. Ez egy különleges mentalitás, hogy még ma is meg akartuk nyerni a meccset. Természetesen nagyon sok munka van e mögött. Mindig egy cél lebeg a szemünk előtt. Az elsőt elértük, most a következő célokra koncentrálunk.

 

Hansi Flick (az FC Bayern München edzője): “Még vannak céljaink amit el akarunk érni.”

 

… Robert Lewandowskiról: Nem arról van szó, hogy soha nem cserélem le Lewyt. Cseréltem őt már le korábban. De ma nem volt olyan érzésem, hogy le kell cserélnem. Robert nagyon jól tudja, hogy fontos szerepet tölt be abban hogy a csapat sikeres legyen. Soha nem lesz sikeres egyedül. Szüksége van csapattársakra, akik előkészítik neki a gólt. Ma mind a három gólban kivette a részét – ez nagyszerű. Ha az egyik vagy a másik játékos rekordot állít be, akkor a csapat is boldog.

 

… a fiatalokról-Jamal Muisala és Chris Richards: Jó munkát végeznek a Campuson. Már említettem ezt korábban is. Jó minőséggel rendelkezünk ahhoz, hogy feltöltsük a csapatot. Az U23-as csapatunk is nagyon sikeresen játszik. A Jamal Musiala és Chris Richards kettős a helyes úton halad. Ezért ma mindkettőjüket megjutalmaztuk azzal, hogy kaphattak egy kis izelítőt a Bundesligából. De ahhoz, hogy a Bayernben játszhassanak még hosszú útat kell megtenniük.

 

… a Bajnokok Ligájáról: Még mindig nagyon sok tervünk van. Most bajnokok vagyunk és köztes célként a német kupában is sikeresek akarunk lenni. És akkor utána jön a következő cél, amelyben a lehető legtovább szeretnénk eljutni.

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: www.tz.de