Nem volt szép látvány. Az FC Bayern által megkörnyékezett Leroy Sané az angol Szuperkupa meccsén röviddel a kezdés után megsérült a jobb térdén. Még nem derült ki, milyen súlyos a sérülés. Münchenben biztosan félve várják a diagnózist Londonból.

London – Leroy Sané rögtön fájdalmas arccal kapott a jobb térdéhez. Az FC Bayern által megkörnyékezett német válogatott játékost az angol Szuperkupa meccsén tizenkét perc után le kellett cserélni sérülés miatt.

A liverpooli Trend Alexander-Arnolddal folytatott versenyfutás és párharc közben esett el a Manchester City 23 éves játékosa vasárnap. Hosszas ápolás után Sané a csapatorvosok támogatásával sántikált le a Wembley-stadion gyepéről. A sérülés súlyosságáról egyelőre nincs hír. De Münchenben biztosan gondterhelten nézték a londoni fociszentélyből érkező képeket.

Leroy Sané folyamatosan beszédtéma az FC Bayernnél

Sané az FC Bayern Dortmund ellen 2:0-ra elveszített előző esti német Szuperkupa-meccsén is beszédtéma volt. Az állítólag küszöbön álló igazolásról szóló legújabb pletykákról Hasan Salihamidžić müncheni sportigazgató a lehető legkevesebbet beszélt:

„Nem fogunk semmit kommentálni. Nem fogunk semmit mondani az átigazolási piacról addig, amíg nincs bejelentenivalónk.”

– mondta az egykori játékos a DAZN stream-szolgáltatónak.

Sané ára 100 millió euró felett van

A folyamatos bőven 100 millió euró feletti árról szóló átigazolási pletykák ellenére a City edzője, Pep Guardiola a bal oldali szélső csatárként a kezdőben számított Sanéra.

A korábbi Bayern-edző pénteken, a Jürgen Klopp vezette FC Liverpool elleni Community Shield meccs sajtótájékoztatóján foglalt állást a nagy nyári átigazolási szappanoperáról:

„Senki sem mondta, hogy el akar menni. A mi játékosunk, és azt szeretnénk, ha maradna,”

– mondta Guardiola.

Korábban a sajtóban az jelent meg, hogy Sané kész a német rekordbajnokhoz igazolni. A játékossal történt állítólagos megegyezést az FC Bayern azonnal tagadta. Sanénak 2021-ig van szerződése a Manchester City-nél. Átigazolása esetén ő lenne messze a legdrágább Bundesliga-játékos.

 

Fordította: Bastian Schweinsteiger fan

Forrás: www.abendzeitung.de