Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Arsenal
Arsenal

Siker atyjai 5. rész: Rudolf "Rudi" Nafziger és Adolf "Adi" Kunstwad

Ebben a részben sajnos két olyan legendát mutatunk be, akik már sajnos nem élnek köztünk.
Ők: Rudolf “Rudi” Nafziger és Adolf “Adi” Kunstwadl

Nafziger: 1945. augusztus 11-én született Gautingban, s 2008-ban hunyt el.

Kunstwadl, született 1940. február 8-án Münchenben, s 2016-ban hunyt el.

Rudi a Bayernben 1964-1968-ig játszott, s 125 meccsen játszott a bajorok színeiben s ezeken 22 gólt ért el.

Rudit az FC Gauting csapatában fedezték fel, az akkor 16 éves fiatal, 63/64-ig játszott a junior csapatban. Már az első szezonjában a profik között a csapat húzóemberei közé tartozott. A 60-as években nagyon gyors volt, szeretett cselezni és nagyon jó lövései voltak. Gerd Müllert nagyon sok beadással segítette, melyet Müller meg is jegyzett: “Rudi nélkül akkoriban nem tudtam volna ilyen sok gólt rúgni!”

Werner Olk azt nyilatkozta Rudiról, hogy: “Egy nagyon jó jobbszélsőként fogunk rá emlékezni!”

Adolf Kunstwadl is 16 évesként érkezett a Bayern junior csapatába (1956-ban), majd 1961-től játszott a felnőttek csapatában. 1965-ben kapitányként vezette csapatát a Bundesligába. A csapattársai a csapat lelkének tartották őt, hiszen ő segített a fiataloknak, hogy a vereségekből is ki lehet lábalni, s hogy előre kell nézni, hisz a nagy cél a Bundesliga volt.

Rögtön az első játéknapon a városi derbin az 1860 München elleni meccsen megsérült, de továbbjátszott, hiszen akkoriban nem lehetett cserélni. E nehéz térdsérülése után sosem tudta már a régi formáját visszanyerni.
Erőteljes védő volt, aki összesen 120 mérkőzést játszott a Bayern színeiben. A tanult hentes sokáig még ellátta a Säbener Straßén a fiúkat a bajor fehér kolbásszal. Majd még 400 mérkőzésen szerepelt a Bayern színeiben az Ehrenligában ( Öregfiúk ligája)

Mindketten 1965-ben a Bayernnel a Bundesliga feljutást ünnepelhették, 66-ban megnyerték a Német Kupát, s egy évvel később meg is védték ezt a címet. Az 1967-es KEK győzelemből is kivették a részüket, Nafziger a döntőben még játszott is. Adi akkor sajnos már erővel nem bírta.

Fordította: Kun Béla

Forrás: Bayern Magazin

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet