2013 óta játszik Thiago az FC Bayernnél. Most viszont úgy tűnik végéhez közeledik a középpályás stratéga ideje Münchenben. Mennyire rázná meg a spanyol játékos távozása a bajnokot? Pro és kontra.

 

 

Thiago Alcantara hét éve játszik az FC Bayernnél. 230 meccsen 31 gólt szerzett müncheni színekben, 37 gólpasszt adott. „Thiago vagy senki”. Így közölte a Bayern akkori edzője 2013 nyarán kívánságát, hogy igazolják le egykori játékosát Barcelonából – mai szemmel nevetséges összegért, 25 millió Euróért.
Az elmúlt években a 29 éves játékos a müncheni csapat meghatározó része lett. A játék olvasása és a technikai képességek, amivel a 29 éves játékos rendelkezik, párját ritkítja a Bundesligában.
Lehetséges, hogy végéhez közeledik Thiago németországi időszaka.

 

A „Bild” azt írja, hogy a spanyol játékos elköszönhet a rekordbajnoktól. Állítólag mégsem szeretné meghosszabbítani 2021-ben lejáró szerződését. Néhány hete még úgy tűnt, a szerződéshosszabbítás csak idő kérdése.

 

De mennyire rengetné meg az FC Bayernt Thiago távozása? Távozhat a középpálya stratégája, vagy a münchenieknek meg kellene tartaniuk? Pro és kontra érvek.

Mindenáron hosszabbítania kellene az FC Bayernnek Thiagoval?

 

Amir Addin

Igen, az „új” Thiago nélkülözhetetlen az FC Bayern számára

Ebben az idényben vált Thiago végre azzá a játékossá, akit Pep Guardiola 2013-ban legendás mondatával „Thiago vagy senki” Münchenbe hozott. Miután Guardiola idején számos sérülés nyomán sosem tudott igazán meggyőző lenni, az elmúlt években elkerülték a nagyobb sérülések – ennek most látszik az eredménye. A kezdeti nehézségek ellenénére Hansi Flick vezetése alatt a tavaszi szezonban zseniális párost alkotott Joshua Kimmichhel. A klub legendája Bixente Lizarazu kettejüket az Abendzeitungnak adott interjújában nemrég a „világ jelenlegi legjobb középpályás párosának” nevezte.
A spanyol játékos a tavaszi szezon első három meccsén szerzett három góllal sikeresen vette fel a küzdelmet Kimmich mellett elfoglalt helyéért. Nem csak a gólveszélyességet fedezte fel magában a technikás játékos az elmúlt években. A „piszkos munka” sem büdös már a 29 éves játékosnak. Ami régen papucsban előadott show-focinak tűnt, az ma labdazsonglőrködés acélstoplikon. Fontos labdákat szerez, de néha egy becsúszást is bemutat. Akkor is, ha az FC Bayern jelenleg minden idők legjobb Leon Goretzkáját is a keretében tudhatja: hogy a triplázási álmok a következő idényben is tovább éljenek, az „új” Thiago 2020-ban is nélkülözhetetlen.

 

 

Noah Platschko

Nem, a Bayern München tudja kompenzálni a távozását

Az ismert mondattal „Thiago vagy senki” kérte Pep Guardiola 2013-ban a stratéga leigazolását – a kívánságát pedig teljesítették. Azóta brillírozik a 29 éves játékos Németországban, olyan passzokat ad, mint senki más és a Bundesliga legtechnikásabb játékosai közé tartozik. Nagyon fájna, ha távozna. De az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az FC Bayern tudná kompenzálni a távozását. A két válogatott játékossal, Joshua Kimmichhel és Leon Goretzkával a rekordbajnok remekül áll a hatos poszton. A két 25 éves játékos jelenti az FC Bayern jövőjét, mindkettőjüknek hosszútávú szerződése van.
Thiago már 29 éves, és az elmúlt években ismételten sérülékenynek bizonyult. A 2017/2018-as idény óta minden szezonban legalább hét meccset kihagyott. A koronavírus miatti szünet után lágyékproblémák miatt nem játszott meccset – most is sérülés miatt hiányzik. A müncheniek Thiago nélkül a rendkívüli körülmények ellenére is könnyedén bajnokok lettek és megnyertek minden meccset – többnyire nagyon meggyőzően. Talán ez a fő oka annak, hogy a müncheniek azt mondják: „Thiago menj, nélküled is menni fog.”

 

 

Fordította: Bastian Schweinsteiger fan

Forrás: www.t-online.de