Olaf Thon 1988-94 között volt az FC Bayern játékosa és most a csapat céljairól és a spanyol lehetséges csapatváltásáról beszélt.

 

 

Herr Thon, hogyan értékeli Thiago helyzetét?
A spanyolnak két konkurense is van Joshua Kimmich és Leon Goretzka személyében, akik rengeteget fejlődtek az elmúlt években, különösen Hansi Flick alatt. Thiago sokat küzd mostanában sérülésekkel, ezért nem tudja megmutatni, mi rejlik benne. Az is igaz, hogy a csapatban senkinek sincsenek olyan képességei, mint neki, akár a passzolási képességekről van szó, vagy az elegáns mozdulatokról. Több játékostípusra is szükség van a csapatban, művészre is, mint amilyen Thiago.

 

Akkor nehéz lenne pótolni az eladása esetén?
Igen, jól tenné a csapat, ha megtartaná. Nem lenne létfontosságú a megtartása, mert már kialakult a csapat gerince nélküle is: Neuer a kapuban, Boateng és Alaba a védelemben, Kimmich és Goretzka a középpályán, Lewandowski csatárként. Jól működik ez a csapat.

 

Milyen fontos Alaba megtartása, hiszen 2021-ben le fog járni az osztrák szerződése?
Az ő távozása rosszabb lenne, mint Thiagoé. Kiemelkedő párost alkotnak Boatenggel a védelem közepén. A kettejük kapcsolata nagyon jól működik, Boateng a tapasztaltabb, Alaba a gyorsabb védő. Alaba sebessége Stefan Reuterre emlékeztet engem, aki a 80-as évek végén játszott a Bayernben. Az ő személyében mindig volt valaki, akiben bízhattunk, ha a csatár már mögöttünk volt.

 

Mit érhet el idén a Bayern?
Bármit, akár triplázhatnak is. Flick alatt sokkal magasabb szinten játszik a csapat, jelenleg egyik ellenfelük sem jobb náluk.

 

És ennek megkoronázásaként érkezhet Leroy Sané Münchenbe.
Még az összegről meg kell állapodni. Nincs olyan játékos a Bayernben, mint Sané. Nagyon jó lenne, ha visszatérne Németországba.

 

 

Fordította: Jászapáti Péter

Forrás: www.abendzeitung.de