Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Mégsem lesz a BMW a Bayern főszponzora

A márciusi előzetes bejelentés óta mindenki a szponzori szerződés aláírására várt, ám ez meghiúsult: a Bundesliga utolsó fordulóját követően megerősítették, hogy megszakadtak a tárgyalások, és a korábban aláírt szándéknyilatkozat elavult.

A müncheni csapat szombaton bejelentette, hogy május 8-án tájékoztatta a BMW képviselőit, hogy „a bizalom hiánya miatt félbeszakítják a tárgyalásokat a lehetséges szponzori szerződésről.” A döntés okairól nem kívántak nyilatkozni.

A döntés azért is meglepő, mert a bajor autógyár nemcsak a futball-, hanem a kosárlabdacsapat főszponzora is lett volna. A tíz éves megállapodás összegét 800 millió Euróra becsülték, továbbá a BMW megvásárolta volna az Audi 8,33%-os részesedését is az FC Bayern München Részvénytársaságban.

Az FC Bayernnek 2025-ig van érvényes szerződése az Audival, a BMW viszont szerette volna elérni, hogy még a szerződés lejárta előtt megtörténjen a szponzorváltás. Az Audi vezetősége kijelentette, ragaszkodnak a szerződés kitöltéséhez – sőt, egyes információk szerint az Audi évente 60 millió Eurót kínál további 12 éves szerződés hosszabbítására. Ez az összeg a szerződés teljes időtartamát tekintve a további juttatásokkal eléri az 1 milliárd eurót. Ez egy olyan összeg, ami a BMW szemszögéből üzletileg nem kivitelezhető.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.kicker.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet