Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Meglepetés igazolás? Az FC Bayern érdeklődés mutat a Real Madrid korábbi „csodagyereke” iránt

Az FC Bayern érdeklődik egy olyan Real Madrid játékos iránt, akit néhány évvel ezelőtt Európában ” csodagyerekként ” emlegettek.

Úgy néz ki, hogy az FC Bayern a Real Madrid háza táján nézelődik új játékos után.
Nemrég ” csodagyerekként ” emlegették Európában, de egyszer már elutasította a Bayern ajánlatát. A válogatott játékos a Juventus érdeklődését is felkeltette.

Úgy tűnik, hogy az FC Bayernnél a vezetőség munkája a korona vírus következtében sem csökkent. Meghosszabbították pl. Alphonso Davies és Thomas Müller szerződést, ami egy igen fontos lépés volt egy ilyen válságos időszakban.

Az FCB érdeklődött a Real Madridnál az egykori “csodagyerek” iránt

A norvég Martin Ödegaard 2015-ben tett szert a világhírnévre. „Csodagyerekként” a legnagyobb európai klubok tettek neki ajánlatokat. Végül, mindössze 16 évesen, 25 !!! első osztályú mérkőzéssel a Stromsgodset IF-nél, 2,8 millió euró ellenébe a Real Madridhoz igazolt. A spanyol rekordbajnok legfiatalabb játékosa azonban eddig nem tudta megvetni a lábát Madridban, már háromszor is kölcsön adták. 2015 és 2016 között két mérkőzésen kapott lehetőséget a fővárosi alakulatnál – a spanyol harmadosztályú Blancosnál viszont 62 alkalommal lépett pályára. A spanyol „Diario Madridista” szerint az FC Bayern érdeklődik Ödegaard iránt.

A Bayern érdeklődik a Real játékosa iránt: Ödegaard fejlődése önmagáért beszél

Az FC Bayern azonban nem ok nélkül vetett szemet a most 21 éves Ödegaardra – mellékesen nem ő az egyetlen Norvég játékos a Müncheniek listáján. A 22-szeres válogatott játékos az elmúlt években folyamatosan fejlődött. 2017 és 2019 között a holland első osztályú klubnak, az SC Heerenveen-nek adták kölcsön, majd a következő szezonban a Vitesse Arnhem-hez került szintén kölcsönjátkosként. A viszonylag erős holland Eredivisie-ben 69-szer lépett pályára, tíz gól és 15 gólpassz fűződött Ödegaard nevéhez. Ödegaard jelenleg a spanyol elsőosztályban szereplő Real Sociedad színeiben játszik kölcsönjátékosként, ahol 28 mérkőzés alatt hétszer talált a kapuba és nyolc gólpasszt jegyez. A norvég játékos meggyőző teljesítménye több európai klub érdeklődését is felkeltette.

Ödegaard már volt próbajátékon a Säbener Straße-n, de a Real lecsapta a bajorok kezéről a játékost

A Bayern mellett állítólag a Juventus is érdeklődik a 21 éves játékos iránt. A bajorok már akkor megkeresték Ödegaardot, mikor még “csodagyereknek” tartották. Így kapott az akkoriban 15 éves norvég, a korábbi Bayern edző Pep Guardiolától lehetőséget egy próbaedzésre a német bajnoknál.
Az FCB húzta akkor a rövidebbet, hisz a Real Madrid meggyőzte Ödegaardot hogy Spanyolországba költözzön. Nagy kérdés, hogy Ödegaard a közeljövőben megjelenik-e az Allianz Arénában.

Florentino Perez a Real elnöke szerint: „Martin marad a helyén.”

Állítólag a Real Sociedad a közelmúltban villantott egy 18 milliós ajánlatot. A Bayern vezetőinek, akiknek a listáján az Ajax egyik tehetsége is szerepel, türelmesnek kell maradniuk. Az FC Bayern akár a Bundesligán belül is találhat erősítést, kilátások vannak egy gyors szélső játékos leigazolására. Egy spanyol csillag felől is komolyan érdeklődnek a bajorok.
Jerome Boateng, a Bayern védője állítólag egy korábbi klubjától kapott komoly ajánlatot.

Fordította: Liszátz Péter

Forrás: www.tz.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet