Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Manuel Neuer: A mai győzelmünket a mentális erőnknek köszönhettük

A Bayern München csapata a szombati nap folyamán újabb jelentős lépést tett a 30. bajnoki elsősége felé. A Leverkusen elleni 2:4-es győzelem több szempontból is fontos volt, Robert Lewandowski megszerezte a 30. gólját Thomas Müller előkészítése után, egyébként Müllernek ez volt a 20. asszisztja természetesen ez is rekord. Nézzük, hogyan vélekednek maguk a szereplők a találkozóról.

Hansi Flick: Arról szól a labdarúgás, hogy az embernek meg kell nyernie a meccseket. Ezt mi 2020-ban elég jó arányban meg is csináljuk. A kezdés során akadtak problémáink, 0:1 után azonban sikerült megtalálnunk a saját játékunkat. Ez azt mutatja mentálisan rendkívül erősek vagyunk. Nagyon jó volt látni, hogy a hátrány ellenére össze tudtuk szedni magunkat.

Manuel Neuer: A mai győzelmünket a mentális erőnknek köszönhettük. Már a 9.percben hátrányba kerültünk, 0:1 után azonban sikerült összeszedni magunkat egy nagyon jó csapat ellen. A Wolfsburg is tudott itt nyerni, ennek következtében tudtuk, hogy mindent bele kell adnunk. Ez sikerült is nekünk, úgy gondolom a mai meccsen mi voltunk a jobb csapat. Szükségünk volt erre a korai hidegzuhanyra, hogy vissza tudjunk térni a helyes útra.

Leon Goretzka: Egy jó mérkőzést játszottunk. Nem kezdtük jól a találkozót, de ez az ami megkülönböztet bennünket. Sikerült összeszedni magunkat, harciasabbak lettünk, a párharcok jelentős részét sikerült megnyernünk. Egy nagyon erős csapat ellen kellett megfordítanunk ezt a meccset. Ez sikerült is. Az utolsó 20-30 percben kicsit kiengedtünk de kézben tartottuk a találkozót.

Az ellenfél

Peter Bosz: Egy igazi topcsapat ellen szenvedtünk ma vereséget. Az első 30 percben jól alakultak a dolgok, azt követően azonban már nem tudtunk megfelelő teljesítményt nyújtani. Természetesen a Bayern-nek több lehetősége is volt. Óriási nyomást gyakoroltak ránk, keveset volt nálunk a labda. Ha valaki meg akarja nehezíteni a Bayern dolgát, akkor 11 top teljesítményt nyújtó játékosra van szükségük. Azonban sajnos a mai nap folyamán rengeteg hibát vétettünk.

Aleksandar Dragović: Jól kezdtük a találkozót, a vezetést is sikerült megszereznünk. Ezt követően azonban, idegesebben játszottunk, a labdával sem gyakran találkoztunk, a saját helyzetünket nehezítettük meg. Sok hibát vétettünk amit a Bayern kegyetlenül kihasznált, megérdemelten szenvedtünk vereséget.

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet