Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Majdnem 90 millió eurós mínusz: Az FC Bayern egy összeomló negatív mérleggel a nagynevű távozók után

James, Hummels, Ribéry, Robben és Rafinha távozásával nagynevű játékosok hagyták el az FC Bayernt. Egy speciális szemszögből ez milliós mínuszt jelent.

München- Az FC Bayern München elkezdte az új szezon előkészítését. Niko Kovac edzőnek egy meglehetősen szűk keret állt rendelkezésre az edzések megkezdésekor, a már bejelentett erősítések egyelőre még váratnak magukra.
Lucas Hernandez, Fiete Arp és Benjamin Pavard személyében az FC Bayern már három új érkezőt mutatott be, de vajon ezek a játékosok Arjen Robben, Franck Ribéry, James Rodriguez, Mats Hummels vagy Rafinha nyomába léphetnek? Egy szakértő véleménye szerint: Nem.

FC Bayern: sok milliós mínusz a médiaértékekben

Legalábbis, ha az úgynevezett médiaértékekről van szó. Ebben az értelemben ezen a nyáron a Bayern eddig majdnem 90 millió eurót veszített. A Sportbuzzer-nek készített elemzésben, a web-netz online marketing ügynökség megmagyarázza a távozások jelentőségét. Következésképpen ezen távozókkal a rekordbajnok elveszítette a márka legfontosabb nagyköveteit.
A médiaérték egy olyan összegről/értékről szól, amelyet fel kell használni ahhoz, hogy bizonyos mértékben mennyire éri el a szociális médiát. Felix Benckendorf, a Web-Netz Sport vezetője elmagyarázza: „A hagyományos médiával körülbelül 20 euróba kerül az 1000 címzett/követő elérése. De van egy egyszerűen követendő szabály, hogy a top-sztárok az összes social media felületen a követőik min. 15%-át el kell, hogy érjék.”

James távozása 68 millió euróba kerül az FC Bayernnek

Jamesnek, Hummelsnek és Ribérynek több millió követője volt a Facebookon, Instagrammon és Twitteren. Mivel ők már nem FC Bayern és márkanagykövetként tevékenykednek, ezért az FC Bayern sok milliótól esik el. James 68 milliós médiaértéket biztosított évente, még Hummels ezt 8,8 millióval toldotta meg.

Ribéry és Rafinha együtt 11,9 millió eurót értek el. Egyedül Robben az, aki a szociális hálózatokban nem volt aktív, ezért ő médiaérték szempontjából nem számít veszteségnek, de a Bayernek ezen a téren így is 88,7 millió euró hiányzik.

FC Bayern: Fontos márkanagykövetek távoztak-Vannak helyettesítők?

A web-netz szerint a három új érkező aligha fog tudni megbirkózni ezzel. A trió 1,9 millió eurót ad hozzá a médiaértékhez. Egyértelműen egy Leroy Sané gyorsan feljavítaná ezt a statisztikát. De a City sztárjának van e egyáltalán kedve váltani? Mindenesetre a sportigazgató Hasan Salihamidzic Münchenben maradt, hogy teljes mértékben az átigazolásokra tudjon koncentrálni. A csapat viszont elutazott az Egyesült Államokba.

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: www.tz.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet