Jamal Musiala a dupláival a harmadosztályban brillírozik és már a BVB szupertehetségével, Moukokóval hasonlítják össze. A még csak 17 éves srác rengeteg élettapasztalatot tud felmutatni.
Egy kis aggodalomra volt ok azért a múlt keddi mérkőzés során Jamal Musiala miatt: nem sokkal azután, hogy a Bayern nagy tehetsége megszerezte első gólját a profi ligában, csapattársai majdnem összenyomták őt a gól ünneplése során. Az ifjú játékosnak azonban nem esett baja, sőt, 10 perccel később újra betalált, ezzel biztosítva a Bayern II csapatának a győzelmet az FSV Zwickau ellen.

 

 

Musialának jól megy Münchenben. Az elmúlt nyáron a Bayern játékosmegfigyelője, Marco Neppe által került az FC Chelseatől a Bayernhez. Azóta pedig Musiala szárnyal. Az U17-ben gólokkal brillírozik és az U19-es csapatnál is rendszeresen kap lehetőséget Martin Demichelistől.
A Bundesliga 3. osztály újraindulása óta pedig a Bayern II csapatánál is bemutatkozhatott, 4 mérkőzésen is pályára léphetett, 2 gólt lőtt ezalatt.

 

“Okos, gyors, erős technikás”

 

“Okos, gyors, erős technikás és tud a tízesen, de a kilencesen is játszani.” – az akkori tanácsadója, Bradley Hudson-Odoi ezekkel a szavakkal illette Musialát a tavaly nyári átigazolásakor.

 

„Az FC Bayern Moukokója” – a tz februárban ezzel a szalagcímmel jelentetett meg cikket, miután Musiala együtt edzhetett a Bayern első csapatánál, Hansi Flick irányítása alatt.

 

Az összehasonlítás a dortmundi Youssoufa Moukokóval nyilvánvaló, ugyanakkor sántít a dolog.
A BVB szupertehetsége meglehetősen cingár és félénkebb, mint Musiala. Ahhoz, hogy belátható időn belül az első csapatba kerülhessen, fizikailag fejlődnie kell még.
Musiala viszont a finom technikával és fortélyaival a fiatal Mehmet Scholl-ra emlékeztet.

 

7 évesen Angliába költözött

 

Továbbá Musiala fiatal kora ellenére sok élettapasztalattal rendelkezik. A hesseni Fuldában nőtt fel és 7 évesen a családjával Angliába költözött. Ott a Chelsea ifjúsági csapatainál játszott, 13 évesen meghívót kapott az angol U15-ös válogatottba, az U17-ben pedig kapitányként vezette már a csapatot a pályára.

„Nagyon örülök az angliai éveknek. Volt néhány megkeresés Európából, de ha egy ilyen nagy német klub érdeklődik, arra nem lehet nemet mondani. És már egészen kicsiként is mindig szerettem a Bayernt.” – nyilatkozta az ifjú tehetség a Fuldaer Zeitungnak a tavalyi igazolása után.
Hogy milyen gyorsan kerülhet valaki a Bundesligába, arra a 18 éves Joshua Zirkzee a példa. Nem olyan messze, de még belátható időn belül Musiala lesz az FC Bayern nagynak ígérkező játékosa.

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.sport1.de