Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Arsenal
Arsenal

Hansi Flick: Szeretnénk duplázni / Nagyon elégedett vagyok a csapatom bajnoki szereplésével

Csapatunk a szombati nap folyamán a Bayer Leverkusen csapatával találkozik a német kupadöntőjében. Az esélyek egyértelműen mellettünk szólnak, azonban nem szabad félvállról venni ezt a találkozót.

Valamint van egy igen érdekes statisztika, miszerint holland edző még soha nem veszített kupadöntőt. Reméljük Hansi Flick együttesének sikerül megtörnie ezt a sorozatot. Nézzük, hogyan várja a találkozót maga az érintett.

Játékosként milyen volt megélni egy kupadöntőt: Ami a múltban volt, azzal már nem érdemes foglalkozni. Azóta sok minden történt és amúgy is csak a kispadon ültem. Nagyon elégedett vagyok a csapatom bajnoki szereplésével, szeretnénk ezt a találkozót is megnyerni és megadni München városának a duplázás örömét.

Az első finálé vezetőedzőként: Az ember mindig készen áll az előtte álló feladatokra. Nagyon elégedett vagyok a csapatom edzésmunkájával, nagyon intenzív edzéseken vagyunk túl és úgy gondolom ez nagyon jó. Ez mindennek az alapja és egy biztonságérzetet is ad az ember számára.

A taktikáról: Van egy tervünk a mérkőzésre, természetesen ha ez nem válik be akkor jöhet a B terv.

A várható keretről: Javi Martinezen és Corentin Tolisso-n kívül mindenki bevethető, még Niklas Süle is. Süle esetében azonban még meg kell várnunk az utolsó tréninget, majd ezt követően döntünk arról, hogy leülhet-e a padra vagy sem.

A Leverkusen taktikája: Úgy gondolom a csapat sokat fejlődött a védekezést tekintve, határozottan jobbak vagyunk ilyen téren mint a szezon korábbi szakaszában. Meg kell találnunk az ellenszert a Leverkusen gyors játékosai ellen.

A Leverkusen kulcs játékosai: Sok nagyszerű játékos található a másik csapatban is, azonban ez önmagában még kevés ahhoz, hogy valaki sikeres is legyen. A sikerhez szükség van egy nagyszerű csapat teljesítményre is. Éppen ezért nem azon kell gondolkozni, hogy milyen topjátékosok játszanak az ellenfél csapatában.

A döntő utáni pihenés: Azt gondolom, mivel lesz rá időm, egy két nap teljesen a kikapcsolodásról fog szólni. Egy edző életében ez is nagyon fontos, de mégsem olyan egyszerű mint ahogyan hangzik.

Thiago távozása és Süle:
Remélem, továbbra is a Bayern játékosa marad. Niklas nagyszerű fejlődést produkált. Elsősorban rajta múlik, hogy holnap ott lesz-e velünk Berlinben.

Müller aranykora: Ő egy nagyon fontos része ennek a csapatnak. Azonban ehhez az elképesztő teljesítményhez a többiekre is szükség volt. De egyértelmű szenzációs formában van, elég csak megnézni azt, hogy az idei szezonban mennyi asszisztot jegyez. A kapitányunk mellett ő az, aki folyamatosan lelkesíti a társait, legyen szó akár a mérkőzésekről, akár az edzésekről.

Thiago operációja: Thiago műtétje nem olyan régen volt, ennek ellenére minden a tervek szerint halad. Természetesen az elején még csak csereként számolok vele.

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.spox.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet