Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Flick: Dicséret illeti a csapatot

Ismét megcsinálták! Szoros, de végül a teljesítmény szerint alakult, 2:1-es győzelemmel az FC Bayern bejutott a Német Kupa döntőjébe, ahol majd a Leverkusen ellen védheti meg a címét július 4-én.

Így értékelték a mérkőzést az FC Bayern részéről

Hansi Flick: Ez egy kupamérkőzés. Az ellenfél nagy nyomás alá helyezett minket, de a végén megérdemelt győzelemmel zárult a mérkőzés a csapatom számára. Az első félidőben a lehetőségeinket ki kellett volna használnunk, egy-két góllal többet szerezni, akkor a második félidő másképpen alakulhatott volna. Ennek ellenére hatalmas elismeréssel tartozom a csapatomnak. A csapat nagyon-nagyon jól játszik és a második félidő is elfogadható volt. Fontos, hogy egy ilyen küzdelemben is felülkerekedjünk. Ez egy lépés volt, amit meg akartunk tenni: ott vagyunk Berlinben a fináléban.

Thomas Müller: Az első félidőben a Frankfurt fáradtnak bizonyult. Akkor frissebbek voltunk, nagyobb arányú vezetést kellett volna szereznünk, de mi is fáradtak voltunk és kimerültek az elmúlt hetektől. Sajnos, ez a második félidőben megmutatkozott és ez nem jellemző ránk. A srácok hátul nagyon jó munkát végeztek – elégedettek lehetünk. Az 1:1 után mindent beleadtunk.

David Alaba: Összességében úgy gondolom, rendben van, hogy győztesként hagyhatjuk el a pályát. Az első félidőben már korábban eldönthettük volna a mérkőzést, több lehetőségünk volt, de kihagytuk őket. Amikor 1:0-ás vezetéssel mentünk a félidőre, tudtuk, hogy nem vár ránk egyszerű feladat a folytatásban.

Alphonso Davies: A Frankfurt nemcsak papíron erős csapat. A legjobb teljesítményünket kellett nyújtanunk. A döntőbe jutás a kemény munkánk jutalma, amit a sorozat során megmutattunk. Mindenképpen be akartam jutni a Berlini döntőbe, ezzel pedig egy álmom vált valóra. Mint mindig, teljes motivációval fogunk a döntőben is játszani, hogy a mi javunkra dőljön el a mérkőzés.

Így látták a Frankfurtiak

Adi Hütter (az Eintracht Frankfurt edzője): A második félidőben nagyon jól játszottunk és megérdemelten egyenlítettünk ki. Nagyon büszkék lehetünk, mert nem sokan hittek bennünk. Egy esetleges vereség szélére sodortuk a Bayernt, ennek ellenére vesztesként hagyjuk el a pályát – ez fáj. Fáj, hogy a következő szezonban nem indulhatunk nemzetközi kupában. De egy ilyen szezont is túl kell élni. Nem vagyunk teljesen elégedettek.

Sebastian Rode: Nagyon keserű érzés. A második gólt túl könnyen kaptuk be. Ez egy kisebb csapás volt. De jól küzdöttünk. Az esélyünk megvolt. Kár, hogy nem sikerült.

Timothy Chandler: A második félidőben bátrabban jöttünk ki az öltözőből, nyomást gyakoroltunk és mentünk előre. Ha így játszottunk volna az első félidőben is, talán még szorosabb küzdelem lett volna. Az első félidőben nem voltunk ilyen bátrak, gyorsan elveszítettük a labdát, habár volt egy-két jó megmozdulásunk. Büszke vagyok a csapatra. Mindent kihoztunk, amit lehetett. Tovább kell dolgoznunk, és pontokat gyűjtenünk a Bundesligában.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet