A század forduló környékén Bixente Lizarazu és Willi Sagnol kettős alkotott legendás szélsővédő párost a Bayern München csapatában. A francia korszak lezárultát követően Philipp Lahm és David Alaba teljesítménye volt az ami feledtetni tudta a nagy elődöket, egészen kimagasló és hatékony teljesítményükkel. Sokan úgy gondolják a következő legendás páros Alphonso Davies és Benjamin Pavard kettőse lesz, a Düsseldorf elleni győzelem alkalmával láthattuk azt, hogy miért gondolják ezt nagyon sokan így.

 

 

Kimagasló teljesítmények

A kanadai tini sztár, valamint a francia világbajnok hetek óta topformában játszik. Tökéletesen megoldják a védekező feladataikat és a kapu előtt is veszélyesek. ,,Az hogy a széleken ilyen hatékony játékosaink vannak a támadásokat tekintve, mindenképpen egy hatalmas előny” – mondta csapatunk edzője Hansi Flick.

 

Pavard elképesztő számai a Düsseldorf ellen

 

A francia játékos a Bayern legjobbjai közé tartozott, kulcsszerepet játszott csapata vezető találatában. Majd ezt követően saját maga is betalált egy szögletet követően. Pavard-nak ez volt a negyedik gólja a szezonban. ,,Benji egy nagyon komplex játékos. Mindig 100%-ban számíthatok rá” – dicsérte őt Hansi Flick, a gólokban játszott szerepe mellett mindenképpen említést érdemel, hogy Pavard 97%-os passz pontossággal hozta le a meccset, ami egészen elképesztő.

 

Davies soha nem adja fel

 

Nem szabad elfeledkeznünk Pavard baloldali társáról sem, aki szintén kimagasló teljesítményt nyújtott. Az első gólhoz Davies harciassága is kellett, hiszen a gólt megelőző helyzetben győztesen került ki egy párharcból. Azonban ettől nagyobb érdemek is fűződnek a kanadai játékos nevéhez. Számára egyszerűen nincs elveszett labda. Ezt láthattuk is, az 5. mindent eldöntő gólnál. ,,Ez nagyon különleges volt. Igyekszem a legjobb teljesítmény nyújtani védőként. Magasan presszingeltem, megszereztem a labdát, majd azt figyeltem hol tudom ellőni” – mesélte boldogan a kanadai játékos, akinek ez volt a 3. gólja az idei szezonban.

 

Mindenhonnan csak a dícséretek

 

 

,,Kiválóan megoldja a feladatát, ez egyértelmű” – mondta Hasan Salihamidzic a kezdősípszó előtt Daviesről. ,,Ő még egy nagyon fiatal játékos, az edzéseken igyekszik mindent beleadni és próbál minél többet tanulni” – vélekedik róla David Alaba.

 

Davies és Pavard is történelmet akar írni

 

 

Az a mentalitás és azok a képességek, amik a birtokukban vannak, egyértelműen a legnagyobbakra emlékeztetnek mindenkit. 2001-ben valamint 2013-ban is óriási szerepe volt a kiváló szélsővédőknek abban, hogy a Bayern meg tudta nyerni a Bajnokok Ligáját (Lizarazu/Sagnol illetve Alaba/Lahm). Minden esély adott Pavard és Davies számára is, hogy egyszer az ő párosukat is egy lapon említsék a nagy elődökkel.

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.fcbayern.com