A Freiburg elleni 3:1 alkalmával Hansi Flick 2 akadémista számára is megvalósított egy álmot. Chris Richards és Jamal Musiala ezen a meccsen mutatkozott be a Bundesligában. A fiúk nagyon jó úton haladnak, minden dicséretet megérdemel a 3. ligás csapatunk is. Most egy kis ízelítőt kaphattak a legmagasabb szintről- mondta Hansi Flick, arra a felvetésre válaszolva, hogy ők jelentik a jövőt a Bayern számára.

 

A campuson kiváló munka folyik. Ezáltal sok tehetséges játékosunk van. Azonban az út ahhoz, hogy valaki eljusson a Bayern München első csapatáig igencsak hosszú, tette hozzá. A fent említett két játékos mellett az idei szezon alkalmával másik 3 akadémista nevét is az emlékezetünkbe véshettük. Nézzük meg kik is ők.

 

Joshua Zirkzee – A csattanós végjáték specialistája.

 

Habár csak a Freiburg elleni meccs végjátékában lett becserélve, már ez is egy egészen különleges érzés lehetett számára – hát még ami ezután következett. Az első labdaérintését követően azonnal megszerezte az első gólját a Bundesligában és ezzel csapata számára a vezetést is, a 18 éves játékos találata nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a mérkőzés végén végül a Bajor együttes örülhetett a győzelemnek. Mindent összevetve az idei szezonban 9 Bundesliga találkozón kapott lehetőséget, ezeken négy gólt szerzett.

 

Musiala – A klub történetének legfiatalabb debütánsa.

A Freiburg elleni hazai meccsen jött el Musiala nagy pillanata. A 88. percben Thomas Müller cseréjeként lépett pályára a korosztályos angol válogatott játékos, 17 évesen és 115 naposan a klub történetének legfiatalabb debütánsa lett.

 

Batista-Meier – A Düssledorf ellen megmutatta, hogy mit várhatunk tőle.

Oliver Batista-Meier a Düssledorf elleni 5:0-ra megnyert találkozón lépett pályára először az idei szezonban. A 19 éves játékos a mérkőzés 78. percében Serge Gnabry-t váltotta, igy először mutathatta meg magát a Bundesliga nagy színpadán. Brazíliai gyökerei ellenére német korosztályos válogatott játékos, valamint gyakran kap szerepet a Bayern U23-as csapatában is.

 

Singh – A Bayern első újzélandi játékosa.

Az újzélandi játékos december közepén, a Bundesliga 21. fordulójában a Werder Bremen elleni találkozón kapott először lehetőséget az idei szezonban. Ő volt a klub történetének első újzélandi játékosa aki pályára lépett hivatalos tétmérkőzésen. A 21 éves játékos 2018 nyarán érkezett a Bayern München csapatához és a második csapatnál gyakorlatilag azonnal lenyűgözött mindenkit a képességeivel. Időközben azonban már csatlakozott a Bayern első csapatához is, a tréningeket rendszeresen itt végzi és a Freiburg elleni találkozón először volt tagja a kezdő 11-nek.

 

Richards – Szintén a Freiburg ellen ünnepelhette első játékperceit.

A Freburg elleni meccsen röviddel a vége előtt Chris Richards is lehetőséghez jutott, ezzel ő is megtapasztalhatta azt, hogy milyen is a legmagasabb szinteken futballozni. Egyébként az amerikai játékos stabil tagja a Bayern második csapatának, ahol védő létére az idei szezonban már 4 találatot is jegyzett.

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.fcbayern.com