Az FC Bayern csapata egy szokatlan és egyben kimagaslóan sikeres Bajnoki menetelésen van túl. A Bayern München megérdemelten nyerte el zsinórban a nyolcadik salátástálát. A Bajnokság alatt rengeteg rekordot söpörtek be egyéni és csapatszinten egyaránt. Az fcbayern.com most megvizsgálja a legjobb Bajor statisztikákat és összehasonlítja a többi Bundesliga csapattal szemben.

 

Rummenigge: „A világ legjobb csatára”

 

Lewandowski az ötszörös gólkirály

 

34 gól: Robert Lewandowski megállíthatatlan volt az idei bajnokságban! Lewandowski megszerezte az ágyú formába öntött trófeát ötödjére karrierje során, megelőzve Timo Wernert (28). A csapaton belül Serge Gnarby (12) követi a házi góllövőlistán. Lewandowski egy adott bajnokság alatt a legtöbb gólt rúgó nem német játékos lett a Bundesliga történelmében. A németek közül is csak a legendás Gerd Müllernek sikerült több gólt lőnie (igaz, neki 3x is). A lengyel támadó rúgott legtöbbet kapura (140), ezután követi Werner 123-al és Gnarby 100 próbálkozással.

 

21 gólpassz és a 100. gól

 

Az asszisztok királya Thomas Müller, aki megrúgta a 100. bajnoki gólját a csapatnak.
Thomas Müller 21 alkalommal osztott ki gólpasszt és ezzel újrekordot állított fel, ezzel Kevin De Bruyne rekordját döntötte meg aki korábban 20 asszisztal tartotta a rekordot. A Dortmund játékosa Jadon Sancho lett a második a maga 16 asszisztjával. A Bayern Münchenen belül Serge Gnarby lett a második a maga 10 előkészítésével. Müller készítette elő a legtöbb lövést is, a tősgyökeres Bajor 84 alkalommal osztotta ki az utolsó passzt, néggyel többet mint a Frankfurt játékosa Filip Kostic. Joshua Kimmich a második legtöbb kialakított helyzetért felelős csapaton belül.

 

A kapocs: Joshua Kimmich

 

Kimmich egy igazi vezéregyéniség lett a Bayern Münchenben. A pályán irányítja a csapatot és ezt a statisztikái is alátámasztják. A német válogatott játékos 3314 labdaérintéssel magasan veri a Bundesliga mezőnyét. Sven Bendernek van a második legtöbb labdaérintése (2994). Házon belül Benjamin Pavardnak van a legtöbb labdaérintése (2940). Joshua 2253 sikeres passzt adott és ezzel a teljesítménnyel is magabiztosan vezeti a statisztikát, ezután követi Sven Bender a maga 2435 passzával. David Alaba a dobogó alsó fokán kapott helyett (2404).

 

A leggyorsabb: Alphonso Davies

 

Beep, Beep, Beep. Az FC Bayern Kengyelfutó gyalogkakukkja. Alphonso Davies egy új rekordot állított be egy Werder elleni bajnokin idegenben. A kanadai 36,51 km/h sprintelt. 2013-2014 es bajnokság óta a leggyorsabb adat, amit eddig mértek. A Dortmundi Achraf Hakimi volt a második leggyorsabb játékos a bajnokságban (36,49). Kingsley Coman (35,66) volt a második leggyorsabb a csapatban és Lewandowski (34,79) lett a harmadik. Davies 915 sprintet nyomott le és ezzel a Bayern csapatából a legtöbbet, azonban összességében csak a negyedik helyre fért fel az első Achraf Hakimi volt, aki 1084 sprintet hajtott végre.

 

A legtöbb időt pályán töltő játékos

 

A Bayern csapatkapitánya Manuel Neuer 2970 percet töltött a pályán a lehetséges 3060 percből. Ez a legtöbb a csapaton belül. A kapus klasszis a hatodik pozíciót foglalja el összesítésben: Yan Sommer a Mönchengladbach és a Leverkusen portása Lukas Hradetzky illetve a Köln kapusa Timo Horn mind a 3 kapus 3060 percet volt a pályán amivel egyértelműen ők vezetik ezt a statisztikát. Csapaton belül Joshua Kimmich 2882 percet volt pályán, amivel a második helyet foglalja el a csapatban.

 

A Kilométerfaló- Joshua Kimmich

 

Kimmich 397,4 km-t futott le 2882 perc alatt. Ez a távolság nagyjából megegyezik a München és Bécs közötti távolsággal. Ez a legjobb eredmény a Bundesligán belül. A Bréma játékosa Davy Klaassen futotta a második legtöbbet (358.5). Benjamin Pavard (346.5) a második legtöbbet futó a csapaton belül.

 

 

Fordította: Tarnóc Dániel

Forrás: www.fcbayern.com