Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Az FC Bayern egyik rangidős játékosa a váltás előtt áll

Amikor Javi Martinez 2013-ban azon a bizonyos Londoni éjszakán a magasba emelte a Bajnokok Ligája trófeáját, mindenki számára egyértelmű volt, hogy egy új üstökös jelent meg a labdarúgás egén.
Az akkor még nemzetközileg viszonylag ismeretlen spanyolt Jupp Heynckes hozta a bajor együtteshez 2012 nyarán. Rögtön első szezonjában triplát ünnepelhetett. Az ezt követő években is a Bayern középpályájának egyik kihagyhatatlan eleme volt, így nem meglepő, hogy további trófeákat sikerült begyűjtenie-sorozatban 6-szor nyerte meg a Bundesligát.

Javi Martinez azonban most hátrébb került a ranglétrán

Az előzőekben említett időszakok elmúltak. Martinez lett a jelenlegi Bayern keretének, egyik rangidős játékosa, ezért nem meglepő, hogy picit hátrébb került azon a bizonyos ranglétrán. Annak ellenére, hogy már a 31 éves játékos képességei akár középpályásként, akár középhátvédként továbbra is kiválóak.
Karrierje során több súlyos sérülése is volt. Ezek nagyban befolyásolták a pályafutását. A Kicker számításai szerint Javi Martinez a lejátszható 401 tétmeccsből mindösszesen 235 alakalommal tudott pályára lépni.

A jelenlegi keretben vannak olyan fiatalabb játékosok, akik egyértelműen Javi előtt vannak. De ez nem meglepő, hiszen Németország legerősebb csapatát mindig is kiváló játékosok alkották. A 2019/20-as idényben Joshua Kimmich és Thiago (aki a szerződésének meghosszabbítása előtt áll) alkot a középpályán egy igen hatékony párost.

A szerződése csak 2021 nyarán jár, le-vajon már idén nyáron távozik?

Korábban Martinez Schweinsteiger társaként egészen elképesztő játékot pordukált a középpályán, ezeknek az időknek azonban vége: A korona szünet előtt Martineznek egy újabb nehézséggel kellett szembenéznie: Leon Goretzka személyében, aki egészen elképesztő fejlődést produkál, egy újabb személy lépett elé a képzeletbeli ranglétrán, valamint még ott van David Alaba akiről köztudott, hogy legszívesebben a középpálya közepén futballozik. Ezért Martinez számára talán több lehetőség mutatkozik középhátvédként, azonban itt van Jerome Boateng, akinek a jövője szintén bizonytalan, ő jelenleg szintén előnyösebb helyzetben van Martinezhez képest.

Nincs más út, mint hazatérni?

Javi szerződése 2021 nyarán jár le. A Kicker értesülései szerint sem a klub, sem pedig a játékos tervei között nem szerepel egy esetleges hosszabbítás.
Potenciális érdeklődőből nincs hiány: a nevelő egyesülete- a régi szerelem-, azaz az Athletic Bilbao már hosszú ideje érdeklődést mutat a Bundesliga sztárja iránt.

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.kicker.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet