Szerdán eljön az idő: Derbi-idő Münchenben! 20:30-kor, az ötödik müncheni városi derbire kerül sor az FC Bayern amatőrjei és a TSV 1860 München első csapata között. Az FCB kilenc meccse veretlen és a bajnokság első helyén áll. Ezen felül számos fiatal játékos ünnepelte debütálását az amatőrökkel. Dennis Waidner, Jamal Musiala, Malik Tillman, Taylor Booth és Torben Rhein először léptek pályára. Angelo
Stiller, aki szintén U19-es játékos, tél óta szerepel védekező középpályásként a nagyok között. Az fcbayern.com beszélt a müncheni születésű 19 éves játékossal a derbiről, a sikerről, a tehetségekről, illetve a kapcsolatáról a Bayernnel.

 

 

Te müncheni születésű vagy. Mennyire fontos neked az “oroszlánok” elleni derbi?
Ez egy egészen különleges meccs számunkra, mindenképp nyerni szeretnénk, meg akarjuk mutatni, hogy mi vagyunk az első számúak münchenben!

 

Először vagy ott az 1860 München elleni keretben, mennyire izgulsz?
Nagyon! Mindig néztem ezeket a meccseket a tv-ben. Most, hogy pályára léphetek én is, hatalmas megtiszteltetés számomra. Szeretnénk a lehető legjobban képviselni a csapatot. A Bayern ifi csapatában már vagy 20 meccset játszottam a TSV ellen, már azok is kemény párharcok voltak!

 

Mennyire gondolod erősnek a TSV-t?
Ők is biztosan nagyon motiváltak lesznek és minden mást ki fognak zárni a fejükből – a tabellát is. Az jelenleg nem is lényeges, főleg nem egy városi derbinél. Már az elejétől ott kell lennünk fejben és kivételes beállítottsággal kell játszanunk.

 

Mi kell ahhoz, hogy győztesként hagyjátok el a pályát?
Tisztában vagyunk a képességeinkel. Az idei meccseinkre akarunk építkezni és egyszerűen csak játszani.
Legutóbb ez bevállt, tulajdonképpen nem kell sokat változtatnunk, a felállás még nincs eldöntve.

 

A szurkolók ezúttal nem lehetnek ott, ettől függetlenül jó hangulatra számítasz?
Biztosan feszült lesz a légkör. Néha az ember annyira koncetrál a mérkőzésre, hogy észre sem veszi, hogy
nincsenek nézők a lelátókon.

 

Az amatőr csapat, négy játéknappal a vége előtt vezeti a tabellát, ez feljutóként szenzációs. Mi a sikeretek titka?
Lehet, hogy furán hangzik, de nem vesszük figyelembe a tabellát. A téli szünet óta nagyon összeszoktunk, és vakon bízunk egymásban. Mentálisan is annyit fejlődtünk, hogy képesek vagyunk az utolsó percekben
mérkőzéseket eldönteni, illetve pontokat szerezni. Persze az sem mellékes, hogy fizikálisan is fittek vagyunk.

 

Mi a célotok?
Először is, meg akarjuk dönteni a harmadik osztályban a Hermann Gerland által felállított rekordot. Ha az 59+1 pontot bezsebeltük, akkor új célok után nézünk.

 

Télen kerültél fel az U19-től az amatőr csapathoz és rögtön stabil kezdő lettél a középpályán. Gondoltad, hogy ez összejöhet?
Számomra is meglepő volt, hogy az edzői stáb ilyen hamar megbízott bennem és egy ilyen fontos pozícióban rögtön kulcsszerepet kaptam. Ezért hálás vagyok és ezt igyekszem a teljesítményemmel meghálálni.

 

Ebben az idényben már 5 amatőr játékos debütált Hansi Flick vezetése alatt a profi keretben. Mennyire motivál ez téged, hogy a Bayernnél ekkora hangsúlyt fektetnek a fiatalokra?
Nagyon motiváló számomra, hogy az amatőr csapatból mások is feljebb tudnak jutni. Én is feljebb
szeretnék kerülni, ezért mindent meg is teszek. A srácok akiknek már sikerült, ők kiérdemelték.

 

Már többször is edzettél a profikkal – legutóbb a Freiburg elleni meccs előtt – illetve a 2019-es Egyesült Államok-beli túrán is ott voltál. Hogy fogadott Manuel Neuer, illetve a csapat?
Először 2018-ban edzettem a profikkal. A csapat egyébként mindig nagyon segítőkész, például Sandro Wagner nagyon sokat segített nekem lévén, hogy ő is müncheni születésű. Természetesen nagyon tisztelem a profikat, de egyenlőre még próbálom meggyőzően megmutatni a képességeimet. A profik edzésén minden hibáért büntetést kapsz, nagyon koncentráltnak kell lenned.

 

Te 9 éves korod óta játszol a Bayernnél. Mit érzel ezzel az egyesülettel kapcsolatban?
Az U10-ben kezdtem el a Bayernnél játszani és születésem óta Bayern szurkoló vagyok – ahogy az egész
családom. Számomra egy nagyon különleges érzés, hogy a Bayern címerét hordhatom a szívem felett. Mindent megteszek, hogy hétről hétre a lehető legjobb tudásom szerint képviseljem a klubbot.

 

 

Fordította: Pap Krisztián

Forrás: www.fcbayern.com