Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

A hónap gólja: Thiago szólója lenyűgözte a Bayern szurkolóit

Maga mögött hagyta az első védőt, bejutott a tizenhatoson belülre majd lecselezett még két mainzi játékost. Áttette a bal lábára a labdát, és a hosszú alsóba tüzelt, ezzel megkoronázva a Bayern München látványos játékát az FSV Mainz ellen. A Bajorok hatosa csodálatos gólt lőtt – amit a szurkolók megszavaztak február hónap góljának, a szavazók 57%-a voksolt a spanyol mellett.

A második helyet Joshua Zirkzee kapta, a tartalékcsapatban a Hallenscher FC ellen szerzett góljáért, míg a harmadik helyet Philippe Coutinho Hoffenheim elleni találata érdemelte ki.

Thiago gólja, amivel 3:0 lett az eredmény a Mainz 05 ellen a foci művészetének egész tárházát vonultatta fel: egyfelől technikai ravaszság, másfelől céltudatosság és erő. “Megmutatta, hogy milyen játékos is ő valójában.” – lelkendezett David Alaba a meccs után. Thiago nem csak a csapattársait nyűgözte le a góljával, hanem a szurkolók a Twitteren is elárasztották a kis spanyolt dicséretekkel.

A táncoslábú Thiago “hazajuttatta” a labdát

Előbb apró lábmozdulatokkal körbetáncolta a Mainz védőit, Pierre Kunde-t, Leandro Barreiro-t és Jeremiah St. Juste-ot a labdával, ami már önmagában is mesteri volt. Az csak ráadás volt, hogy ellenállhatatlanul és védhetetlenül a kapuba küldte a labdát, mintegy beleszőve a lövést a mozdulataiba. Ez a gól gyakorlatilag végleg megtörte a Mainzot és kikövezte a Bayern útját egy 3-1-es győzelemhez.

Thiago: Három meccs, három gól

Thiago gólokkal nyomatékosította még inkább a kiváló formáját, ugyanis három egymást követő meccsen is be tudott találni. Így a 28 éves középpályás az első három mérkőzésén betalált a téli szünet után. Thiago volt a Bayern támadásainak a tengelyében újfent a Mainz ellen. A mi 6-osunk hajtotta végre a legtöbb szerelést (32) és a legtöbb labdaérintést (113) a Bayern játékosai közül.

Fordította: Jakab Norbert és Regős András

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet