Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Arsenal
Arsenal

A BMW az utolsó pillanatban módosított, ezért hiúsult meg az együttműködés

A Bayern vezetősége cseppet sem meglepő módon nem volt elragadtatva ettől a lépéstől és kártérítést követelnek.

Minden sínen volt, hogy a BMW átvegye az Audi helyét a Bayern München első számú autóipari szponzoraként, de a partnerségi szerződésről szóló tárgyalásokat májusban lezárták, amit a Bayern a “bizalom megsértésével” indokolt a BMW részéről. A tz legújabb értesülései szerint Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge egy, a BMW részéről tett, “teljesíthetetlen” követelésre utaltak.

A cikk szerint a BMW egy újabb pontot, egy kilépési záradékot akart rögzíteni a szerződésbe a tárgyalások lezárását megelőző napon. Már mindkét fél aláírt egy 800 millió eurós értékű szerződést amely 2025-től 10 éves időtartamra terjedt volna ki, de a BMW vezetőségének utolsó pillanatban tett lépése a Bayernt a tárgyalások végleges lezárására kényszerítette.

A Bayern egy írásbeli nyilatkozatban közölte, hogy “beszünteti a tárgyalásokat a potenciális partnerrel az alapszintű bizalom hiánya miatt,” de a döntés valódi oka nem került napvilágra. A Bayern 10-20 milló eurós kártérítést követel a BMW részéről.

A TZ továbbá azt is közzé tette, hogy a korábban felhozott pletykák, miszerint az Audi a történésekre reagálva évi 60 millió euróról szóló szerződést ajánlott a Bayernnek, hamisnak bizonyultak. Az Audi ragaszkodik az eredeti megállapodáshoz, amely 2025-ig tart, és ugyanolyan összeget fizet, mint a BMW-vel folytatott tárgyalásokat megelőzően. Tehát a Bayern által követelt összeg részben a bevételkiesés kompenzálására is szolgál, amennyivel nagyobb összeget kapott volna a bajor klub az új megállapodást követően, mint az Auditól.

Fordította: Paál Boglárka

Forrás: www.bavarianfootballworks.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet