Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

A Bayern München és a SportSG partnerszerződést kötött Szingapúrban

A tehetséggondozást elősegítő egyezség a német csapat és a Szingapúri Sport Tanács (SportSG) között magába foglalja a nemzetközi ifjúsági tornát, az FC Bayern Youth Cup-ot, illetve az edzők csere- és oktatási programját. Az aláírási ünnepség a Jurong East stadionban zajlott, az FC Bayern legendája, Klaus Augenthaler jelenlétében.

„A futball egyre népszerűbb Szingapúrban, büszkék vagyunk rá, hogy a SPortSG-vel együttműködhetünk. A partnerség célja a szingapúri ifjúsági futball támogatása.” – mondta Jörg Wacker, az FC Bayern igazgatóságának nemzetközi terjeszkedésért és stratégiáért felelős tagja.

Az akadémia céljait kiemelve, a SportSG vezérigazgatója, Lim Teck Yin hozzátette: „amellett hogy lehetőséget biztosítunk, hogy minden gyermek és fiatal számára elérhető legyen a futball, ennek minőségének növeléséért is elhivatottak vagyunk. Szívesen lépünk kapcsolatba a hasonló gondolkodásmodú klubokkal, akik profi munkával tudják támogatni a fiatalokat. Örömünkre szolgál, hogy egy nemzetközileg népszerű klub, a Bayern München hosszú távú partnerünk lett, ezáltal tovább gazdagítva programjainkat. Sok mindent tanulhatunk tőlük, hiszen hosszú ideje folyamatosan világszerte ismert játékosok kerülnek ki tőlük. A szakértelmük segítségével sokkal hamarabb felfedezhetjük a tehetségeket, több fiatalt inspirálhatunk a komoly edzésmunkára, és remélhetőleg az évek alatt a sport népszerűsége is növekedni fog.”

A Bayern München már hosszú ideje aktívan jelen van Ázsiában, akadémiák és rajongóklubok alapítása révén, illetve az interneten, a közösségi médián keresztül is. A mostani szerződést követően a Bayern hatodik ázsiai akadémiáját nyithatja meg a thaiföldi, japán és három kínait követően.

Fordította: Regős András

Forrás: www.fcbayern.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet