A Frankfurt elleni 5:2-es győzelmet követően, a Bayern kedd este legyőzte 0:1 arányban a nagy rivális Borussia Dortmund csapatát, aztán szombaton a Düsseldorf ellen 5:0-ás győzelem alkalmával sikerült megkoronázni ezt a fantasztikus hetet.

 

 

Edzői dicséret

A szavak helyett szombat este először még a tetteknek kellett beszélniük. Az 5:0-ás kiütés alkalmával a Düsseldorf testközelből szemlélhette meg a Bayern dominanciáját, illetve ez egy üzenet volt mindenki számára, hogy mire lehet számítani annak, aki az Allianz Arénába látogat. ,,Nem hagytuk senkiben sem kétséget a felől, hogy mi ténylegesen meg szeretnénk nyerni ezt a meccset” – dicsérte csapatát Hansi Flick, aki azt is kiemelte, mennyire örül annak, hogy a bajor együttes a Dortmund elleni meccs után négy nappal ismét kimagasló teljesítményt tudott produkálni, fáradtságnak nyoma se volt a játékosokon.

,,Mindig nagyon nehéz az, amikor az ember kedden egy Dortmund szintű csapattal játszik és néhány nap múlva egy más típusú ellenfél ellen ismét 100%-ot kellene nyújtani” – mesélte az 55 éves szakember majd így folytatta- ezért is vagyok nagyon elégedett és büszke a csapatomra, hogy a Düsseldorf ellen is maximális koncentrációval futballoztunk.

Joshua Kimmich is igencsak ösztönzőleg nyilatkozott: ,,Meg akartuk erősíteni a Dortmund elleni győzelmünket. Tudtuk azt, ha most nem nyújtunk kimagasló teljesítményt, akkor a Dortmund elleni 3 pontunk gyakorlatilag semmit nem ér.

 

A felsőház királya

A regnáló bajnok az egyetlen csapat, aki a Bundesliga újraindítása után mind a 4 találkozóját megnyerte, ezzel előnye már 7 pont a második Dortmundhoz képest. ,,Jelentős lépéseket tettünk a céljaink elérése felé, de még korántsem vagyunk az út végén – mondta Flick- célunk a Bundesligában egyértelmű, ott szeretnénk maradni ahol jelenleg is tartózkodunk”. Közvetlenül a Düsseldorf meccs után a pályán körben állva tartottak is egy csapat megbeszélést, ahol elhangzott az is, hogy mindenki kap most két nap szabadságot, így mindenkinek lesz ideje ráhangolódni a folytatásra.

Kedd este egyértelműen elkezdődött a szezon mindent eldöntő szakasza.

,,Nehéz találkozók várnak ránk az elkövetkező hetekben, többek között a Leverkusen ellen, aztán a Frankfurt elleni kupatalálkozó, valamint a Gladbach ellen sem lesz egyszerű a dolgunk – majd Kimmich így folytatta- természetesen továbbra sem szabad hátradőlnünk és minél hamarabb be kell biztosítanunk a bajnoki címet. Nem akarjuk, hogy a végén bármi miatt is izgulnunk kelljen”.

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.fcbayern.com